Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Özel Haber ‘Salon siyaseti yapmayacağız’

‘Salon siyaseti yapmayacağız’

CHP İl Başkan Adayı Bahadır Manyaslıoğlu, göreve seçilmeleri halinde kişisel değil, toplumsal mücadeleye odaklı bir örgütlenme modeli uygulayacaklarını söyledi. Manyaslıoğlu, “Salon siyaseti yapmak gibi bir niyetimiz yok. Biz sokaklarda, ilçelerde, kapa

4 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
‘Salon siyaseti yapmayacağız’

CHP İl Başkan Adayı Bahadır Manyaslıoğlu, göreve seçilmeleri halinde kişisel değil, toplumsal mücadeleye odaklı bir örgütlenme modeli uygulayacaklarını söyledi. Manyaslıoğlu, “Salon siyaseti yapmak  gibi bir niyetimiz yok.  Biz sokaklarda, ilçelerde, kapanan beldelerde,  büyükşehir yasası ile  mahalle adını alan köylerimizde olacağız, insanlarımıza dokunacağız” dedi.

Önceki gün CHP Antalya İl Başkan adaylığını açıklayan Bahadır Manyaslıoğlu, dün Antalya basını ile kahvaltılı toplantıda buluştu, projelerini açıkladı.  Manyaslıoğlu, CHP’de delege yapısının değişmesi gerektiğini  belirterek,  uzun yıllardan beri partiye emek veren bir kişi olarak, başarıyı getirecek projelerin değil,  kimin kaç delegesinin olduğunun  konuşulup, tartışıldığı örgüt içi seçim geçirdiklerini söyledi.   Manyaslıoğlu, ’’ Uzun yıllardır partimizin gerek yerel,  gerekse de genel seçimlerinde başarılı olamamasının da altında yatan temel faktör bu. Çünkü delegasyon hesapları üzerinden yapılan bir seçim ve il yönetimi sadece seçim kazanmak üzerine odaklanıyor. Seçimi kazandıktan sonra 2 yıl boyunca yönetimler maalesef ekip ruhu ile çalışamıyor’’dedi. Bahadır Manyaslıoğlu, CHP İl Başkanı seçilirse milletvekili adayı olmayacağını söyledi, daha önce de bunun sözünü verdiğini söyledi.

DOĞRU ÖRGÜTLENME GEREKİYOR

CHP’de başarı için doğru bir örgütlenmenin şart olduğunu vurgulayan Manyasloğlu, “Antalya olağan il kongresinde 30 asil 30 yedek toplam 60 kişilik il yönetim kadrosu seçilecek. Yedeklere isimler  genelde liste doldurmak için yazılır. Hatta bazı partililer, yedek listeye yazıldığını salonda öğrenir. Biz 60 kişilik yönetim kadrosu ile birlikte toplantı yapacağız. Yedek yönetim ve asil yönetim ayrımımız yok. Tüzüğe göre sadece karar defterine imza atması ve oylaması gereken asil yöneticidir. Onun haricinde 60 kişi ile toplantı yapılması engel bir durum yasal olarak yoktur. Biz 60 kişilik yönetim kadromuz ile toplantılarımızı yapar, kararlarımızı  alırız” dedi.

SALON SİYASETİ YAPMAYACAĞIZ

Göreve seçilmeleri halinde geniş katılımlı, içerisinde herkesin kendisinden bir parça bulacağı tamamen kişisel değil toplumsal mücadeleye odaklı bir örgütlenme modeli tasarladıklarını anlatan Manyaslıoğlu,’ şunları söyledi : ’ Bizim şehir merkezinde salon siyaseti yapmak gibi bir niyetimiz yok.  Biz sokaklarda, ilçelerde, kapanan beldelerde büyükşehir yasası ile statüsünü kaybetmiş yeni adı ile mahalle eski adıyla köylerimizde olacağız. Orada ki insanlarımıza dokunacağız. Orada ki insanlarımız için sosyal projeler üreteceğiz. Biz seçime 3 ay kala esnaf ziyaret etme ile posta kutularına seçim broşürleri dağıtma ile ana artellerde el sıkma ile seçim kazanılamayacağını iddia ediyoruz.  Eğer  2019 seçimleri için  hemen bugün çalışmaya başlamazsak,  yine kaybetmeye,  yine siyasi söylemlerin ardına saklanmaya devam edeceğiz. Bizim kişiler ile ve bundan önce yapılan yanlışlar ile hesabımız yok.  Biz doğruları biliyoruz ve bu doğruları hayata geçirebilmek için görev talep ediyoruz. İstediğimiz bu’’

KALİFİYE İNSAN BAKIMINDAN EN ZENGİN PARTİ CHP

Manyaslıoğlu,’’CHP’liler olarak bizim siyasi parti olarak övüneceğimiz bir tarafımız var. Türkiye Cumhuriyeti’nde aktif olarak siyaset yapan partilerin içerisinde kalifiye insan bakımından en zengin parti CHP’dir. Antalya özelinde bu anlamda bu zamana kadar partinin siyasetine yön veren meslek gruplarını incelediğimizde 3 meslek grubu ön plana çıkıyor. Bunlar öğretmenler, doktorlar ve avukatlar. Biz bunları sorun olarak görmüyoruz. Biz bunları çözümün bir parçası olarak görüyoruz. Sivil toplum örgütleri, meslek odaları ile birlikte bizim elimizde ki partili kadrolarımızı birleştirip ortak projeler yapmayı hedefliyoruz. Çünkü parti olarak gidip gönüllü öğretmenlerimiz ile belirleyeceğimiz bir pilot mahallede oranın kahvesini kapatıp CHP’nin öğretmenleri ile ders veremeyiz ama bir STK ile ortak koordinasyon ile gücümüzü kullanarak bunu yapabiliriz. Biz bunu yapabileceğimize inanıyoruz. Bunun görüşmelerini yapıyoruz.  Eğer biz bunları yaparsak CHP 2019 seçimlerinde kaybettiği belediyeler başta olmak üzere belediye seçimlerinde başarılı olabilir. Milletvekili sayısını arttırabilir’’dedi.(Deniz TOPKAYA)

 

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Temsilde sınıfta kaldık

Temsilde sınıfta kaldık