Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Özel Haber Gaziler ranta direniyor

Gaziler ranta direniyor

Antalya kent merkezine 15 kilometre uzaklıkta bulunan Gaziler Mahallesi’ndeki tarım arazileri üzerinde yapımı düşünülen küçük sanayi sitesi için mahkemenin yürütmeyi durdurma kararına rağmen devam eden planlama çalışmalarına mahalle sakinlerinin direnişi

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Gaziler ranta direniyor

 

Antalya kent merkezine 15 kilometre uzaklıkta bulunan Gaziler Mahallesi’ndeki tarım arazileri üzerinde yapımı düşünülen küçük sanayi sitesi için mahkemenin yürütmeyi durdurma kararına rağmen devam eden planlama çalışmalarına mahalle sakinlerinin direnişi sürüyor..

 

Antalya’nın Kepez İlçe sınırlarında kent merkezine 15 kilometre uzaklıkta bulunan Gaziler Mahallesi’nde birinci sınıf tarım arazileri üzerinde yapılmak istenen küçük sanayi sitesi için mahkemenin yürütmeyi durdurma kararına rağmen devam eden  planlama çalışmalarına karşı  köylüler direnmeye devam ediyor.

 

 

Gaziler Mahallesi’nde tarımla uğraşan, hazine ve 2B arazilerinde yerleri bulunan vatandaşlar dün CHP Kepez  İlçe Başkanlığını ziyaret ederek sorunlarını anlatıp, destek istedi. Kepez Belediye Meclisi’nin CHP’li Grup Sözcüsü Kadir Zeybek ve CHP’li Meclis Üyesi Erdoğan Yarbaş’ın da katıldığı ziyaret sırasında sorunlarını dile getiren vatandaşlar, 2B arazileri için hala taksitlerini ödediklerini, dava sürecinin hala devam ettiğini, dava sonuçlanmadan 2B’nin iptal edildiğini ve çalışmalara başlandığını aktardılar.

 

MECLİS ÜYELERİ NEDEN MÜDAHALE ETMEDİ

Gaziler Mahallesi’nde tarım arazilerinin rant uğruna heba edilmesinin yanı sıra 2B arazilerinin satışlarının iptal edilmesi ile ayrı bir mağduriyet yaşadıklarını ifade eden çiftçi Ali Sevil, “Büyükşehir Belediye Meclisi’nde bu karara imza atanlar Gaziler’deki tarım arazilerinin farkında değiller mi? Koskoca Büyükşehir Meclisinde bir kişi bile ret oyu vermedi. Muratpaşa Belediye Başkanı bizim eski avukatımız, konuya hakim ve aynı zamanda Büyükşehir  Belediye Meclis Üyesi bu konu konuşulurken neden müdahale etmedi” şeklinde konuştu.  

 

BURADA OYUN DÖNÜYOR

Gaziler Mahallesi için önce hazırlanan 5000’lik ve 2500’lik planlarda söz konusu  alanın oto galericiler sitesi olarak göründüğünü, sonrasında  küçük sanayi sitesi olarak değiştirildiğini öne süren Ali Sevil, “Burada bir oyun dönüyor. Mahkeme kararlarına karşı geliniyor. Bu nasıl iş. Gitmediğiz makam, çalmadığımız kapı kalmadı” dedi.

 

HUKUK BİLMEZ ANLAYIŞ

Mahkeme kararına rağmen tarım arazilerinde ada parsellerin değiştirilerek tekrardan başka kararların alındığını ve başkalarına rant sağlandığını öne süren CHP Kepez İlçe Başkanı Garip Erdoğan,  ise “Burada çoluk çocuğun rızkı var. Yıllardır buraya emek veriyorlar. 2B taksitlerini yatırıyorlar. Tam mülkiyet sahibi olacakları sırada Büyükşehir Belediyesi’nin dayatması ile karşı karşıyalar. Yasa bilmez, hukuk bilmez bir anlayış var.. Dünyada tarım   desteklenirken bizde tarımı yok etme çabası niye” şeklinde konuştu.

 

MECLİS DUYARSIZLIK İÇİNDE

 

Kepez Belediye Meclisi CHP Grup Sözcüsü Kadir Zeybek, “Yıllardır toprağı işleyen köylüye tek kelime bilgi vermeden bir işlem gerçekleştirdiler. Vatandaş ile beraber düşünülerek bir şey yapılmıyor. Büyükşehir Belediye Başkanı da Meclisi de aynı duyarsızlık içinde. Küçük sanayi sitesine ihtiyaç varsa,  Kepez bölgesinde daha uygun yerler bulunur oraya yapılır. Tarım arazilerinin her geçen gün farklı gerekçeler ile yok edildiğini tanık oluyoruz. Hukuki süreci devam ediyor. Önümüzdeki süreçte Kepez Belediyesi Meclisi’nde gündeme gelecek. Biz CHP  grubu olarak yurttaşlarımızın yanındayız. Haklı tutumlarını destekliyoruz ve ret oyu vereceğiz.Biz CHP olarak vatandaşın yanındayız,her zaman onların haklı davasında destekçi olacağız” dedi.. . TUĞÇE SARAÇ

 

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
“Gün, birlik günüdür”

“Gün, birlik günüdür”