Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Magazin Mazhar Alanson'un Kızı Melek Eda Alanson Son Yolculuğuna Uğurlandı

Mazhar Alanson'un Kızı Melek Eda Alanson Son Yolculuğuna Uğurlandı

Sanat dünyasının önemli ismi Mazhar Alanson'un kızı Melek Eda Alanson, Ankara'da vefat etti. Cenaze törenine Orhan Gencebay ve birçok ünlü isim katıldı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Mazhar Alanson'un Kızı Melek Eda Alanson Son Yolculuğuna Uğurlandı
KAYNAK: Haber Merkezi

Sanat dünyasının önemli isimlerinden Mazhar Alanson'un kızı Melek Eda Alanson, tedavi gördüğü Ankara'daki hastanede hayatını kaybetti. Alanson'un kızı, Fatih Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı'na defnedildi.

Cenaze töreninde oldukça duygusal anlar yaşandı. Mazhar Alanson, basın mensuplarına yaptığı kısa açıklamada evlat acısının tarif edilemez olduğunu belirterek, "Evlat sahibi olanınız varsa bilirsiniz. Söyleyecek pek bir şey yok, ifade edilecek şeyler değil," dedi. Eda Alanson’un kaybı, sanat dünyasında da büyük bir üzüntü yarattı.

Biricik Suden’in Duygusal Paylaşımı

Mazhar Alanson’un eşi Biricik Suden, sosyal medya hesabı üzerinden taziyelerini ileten herkese teşekkür etti. Ayrıca, taziye sürecinde yaşanan hassas durumlara dikkat çekerek, Mazhar Alanson'u arayanların duygusal dengeyi korumaları gerektiğini ifade etti. Suden, "Taziye aramalarınız ve mesajlarınız için binlerce teşekkür. Bir tek ricam olacak Mazhar'ı arayıp Mazhar'dan çok ağlama halleri olmasın lütfen. Ayıptır, destek değildir bence gerçek de değildir ama hadi diyelim ki öyle... Büsbütün üzmemek olmamalı hedefiniz" şeklinde konuştu.

Orhan Gencebay’dan Başsağlığı Mesajı

Cenaze törenine katılan sanatçı Orhan Gencebay, evlat acısının tarif edilemez olduğunu vurguladı ve şunları söyledi: “Rabb'im her şeyi o bilir şüphesiz. Allah gani gani rahmet eylesin. Evlat acısı hiçbir şeye benzemez. Allah hiçbir babaya anneye evlat acısı göstermesin. Nur içinde yatsın. Ben de babayım, babalar bunun ne olduğunu çok iyi hissederler. Allah sabır versin.”

Cenaze Törenine Kimler Katıldı?

Mazhar Alanson’un kızı Eda Alanson’un cenaze törenine birçok ünlü isim katıldı. MFÖ grubundan Fuat Güner, Özkan Uğur’un ailesi, karikatürist Hasan Kaçan, Türkiye İzci Federasyonu Başkanı Hasan Subaşı ve İzzet Öz gibi sanat ve iş dünyasının önemli isimleri cenazede yer aldı. Törenin ardından Eda Alanson’un cenazesi Zincirlikuyu Mezarlığı'na defnedildi.

Eda Alanson Kimdir?

Melek Eda Alanson, gazetecilik ve metin yazarlığı yapıyordu. Mazhar Alanson’un Hale Alanson ile evliliğinden dünyaya gelen Eda Alanson, sanat dünyasında da tanınan bir isimdi. Hale Alanson, Ankara Opera ve Balesi'nin kadrolu sanatçısıydı ve 2021 yılında hayatını kaybetmişti. Mazhar Alanson, 74 yaşında, kızıyla birlikte daha önce "Kirpi" isimli filmde de çalışmıştı.

Mazhar Alanson, kızının vefatı sonrası Instagram hesabından yaptığı paylaşımda, "Canım kızım Melek Eda Alanson melek oldu. Allah kimseyi evlat acısıyla sınamasın," sözleriyle üzüntüsünü dile getirdi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İzmir Körfezi İçin 14 Maddelik Eylem Planı Hazırlandı

İzmir Körfezi İçin 14 Maddelik Eylem Planı Hazırlandı