Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Özel Haber CHP’den basın operasyonlarına kınama

CHP’den basın operasyonlarına kınama

CHP Antalya İl Başkanı Semih Esen, Türkiye genelinde ve ilimizde medyaya yönelik artan baskıları kınamak için yazılı basın açıklaması yaptı.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
CHP’den basın operasyonlarına kınama

 

CHP Antalya İl Başkanı Semih Esen, Türkiye genelinde ve ilimizde medyaya yönelik artan baskıları kınamak için yazılı basın açıklaması yaptı.

“Başta Türkiye’nin ve dünya kamuoyunun gözü önünde gerçekleşen medyaya karşı linç girişimini kınıyor ve bundan sonrasında devam etmemesini diliyorum” diyen CHP İl Başkanı Esen; “Görevleri sadece kamuoyunu bilgilendirmek olan medya kuruluşlarına ve yazarlara karşı AKP hükümetlerinin bu tavrının dünyanın gözü önünde gerçekleşmesi de özgürlüklerin kısıtlanması açısından utanç vericidir” dedi.

Esen’in yaptığı açıklama şöyle; “Seçime gideceğimiz bu günlerde teröre destek veriyor kılıfı ile bazı medya kuruluşlarına yapılan baskı ve yıldırma politikalarını muhalif yazarlara yönelik linç kampanyalarını CHP Antalya Örgütü olarak şiddetle kınıyoruz. Bu baskı politikalarının yıldırma ve gözdağı amaçlı olduğundan da hiç kuşku duymuyoruz.

Medyaya karşı yapılan operasyonların bir süreden bu yana beklendiğini de hepimiz biliyoruz. Bu baskınların ve yazarlara yapılan linç girişimlerinin yıldırma amaçlı olduğundan şüphemiz yok. Malumunuz üzere 1 Kasım’da yapılacak olan seçimler öncesinde medyaya hiza vermek, medyanın belli amaç uğruna yayın yapmasını istemek, demokratik ülkelerde görülmüş bir şey değildir. Hele hele bir medya kuruluşunun teröre destek verdiği iddiası ile baskına uğramasına demokrasinin hangi yerinde vardır? Medya teröre destek vermez aksine, terörü lanetler ve terörün açığa çıkmasını sağlar.

ELEŞTİRENE ALKIŞLAYANA DA AYNI MESAFEDEYİZ

Medyanın demokratik ülkelerde olduğu gibi ülkemizde de özgürce yayın yapmasından yanayız. CHP Antalya Örgütü olarak özgür medyanın her zaman yanında yer aldık ve bundan sonra da ülkemizde ve Antalya’da medyanın daha özgürce yayın yapmasından yana olacağımızı sizlerle paylaşmak istiyorum. Biz bizi eleştiren medya organlarına da bizi yaptığımız güzel işlerden dolayı alkışlayan medya ya aynı yakınlıktayız.

AKP HALKIN GÖZÜNDEN DÜŞTÜ

Türkiye’de medyanın susturulmasını isteyenler ve bunun için akıl almaz bir şekilde planlar kuranların planlarının yakın bir zamanda boşa çıkacağına olan inancımız da sonsuzdur. Çünkü AKP hükümeti artık halkın gözünden düşmüştür. Bunlar gideceklerini anladılar. Bu baskı ve yıldırma politikaları da bunun sonucudur. Ama şunu bilmeliler ki bu ülkede hiçbir şey biz olduğumuz sürece gizli kalmayacaktır. CHP bir gün tüm bu olanların hesabını halk adına, toplum adına bunlardan soracaktır. Gerek ülkemizde gerekse Antalya’da AKP’ye biat etmeyen medya kuruluşlarına, yazarlara ve çalışanlara yönelik bu operasyonları kınıyorum.”

Haber Merkezi

 

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Yücesoy, meclise döndü

Yücesoy, meclise döndü