Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Özel Haber Altın alan da yok satan da !

Altın alan da yok satan da !

Ani fiyat yükselişleri altının en gözde ve güvenli yatırım aracı altına ilgiyi azalttı, altın satışları durma noktasına geldi. Antalya Kuyumcular Odası Başkanı Ferdam Erdem, altın piyasasının kaderinin ABD Merkez Bankası’nın 22 Ocak’ta yapacağı açıklamala

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Altın alan da yok satan da !

Ani fiyat yükselişleri altının en gözde ve güvenli yatırım aracı altına ilgiyi azalttı, altın satışları durma noktasına geldi. Antalya Kuyumcular Odası Başkanı Ferdam Erdem, altın piyasasının kaderinin ABD Merkez Bankası’nın 22 Ocak’ta yapacağı açıklamaların belirleyeceğini söyledi.

 

 

Antalya’da ani fiyat yükselişi yüzünden altın satışlarının durduğunu belirten Kuyumcular Odası Başkanı Ferda Erdem, ’’ İsviçre para politikasında değişiklik yaptı ve ekonomiyi serbest bıraktı. Dolayısı ile kurların nereye gideceği belli değil. Bunun için en güvenli liman olan altın yine kendini koruma altına aldı. Biz tüketiciye hep şunu söylüyoruz altın yatırımı kısa vadeli değil uzun vadeli düşünün. Bugün çıktı diye ihtiyacınız yoksa altını satmayın. Ani kararlar her zaman için her işte olduğu gibi zarar ettirir. 22 Ocak’ta ABD Merkez Bankası bir açıklama yapacak. 22 Ocak da altın düşecek mi yükselmeye devam mı edecek o zaman belli olacak’’dedi.

 

PİYASA ÇOK DURGUN

 

 Vatandaşın 22 Ocak tarihine kadar beklemelerini söyleyen Ferda Erdem,’’Son günlerde altında ani yükselmeler nedeni ile altını alacak olan almıyor, satacak olan da satmıyor. Piyasa çok durgun. ABD Merkez Bankası’nın yapacağı açıklama sonucunda piyasa biraz daha hareketlenebilir” diye konuştu. Sın fiyat dalgalanmalarında fiyatlar şöyle seyrediyor : Çeyrek altın eski  fiyatı 155,50, yenisi 161,50 yarım altın eski fiyatı 311,00, yenisi 323,00, tam altın eski fiyatı  622,00 yenisi, 646,00, Cumhuriyet altını eski fiyatı 648,00, yenisi 648,00 altının gramı dün 92,00 liradan işlem gördü.(Deniz TOPKAYA)

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
“18 yıl bu yasayı bekledik”

“18 yıl bu yasayı bekledik”