Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Özel Haber “18 yıl bu yasayı bekledik”

“18 yıl bu yasayı bekledik”

Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği(AESOB)Başkanı Abdullah Sevimçok, 18 yıl bekledikleri ‘Perakende Yasası’na eksikleri olmasına rağmen olumlu baktıklarını vurgulayarak, “Yönetmeliklerle maddelerin altının doldurulması ve eksiklerinin giderilmesi

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
“18 yıl bu yasayı bekledik”

Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği(AESOB)Başkanı Abdullah Sevimçok, 18 yıl bekledikleri ‘Perakende Yasası’na eksikleri olmasına rağmen olumlu baktıklarını vurgulayarak, “Yönetmeliklerle maddelerin altının doldurulması ve eksiklerinin giderilmesini umut ediyoruz” dedi.

BARDAĞIN DOLU TARAFINA BAKIYORUZ

Abdullah Sevimçok, “Yasa beklentilerimize tam cevap vermese de bardağın dolu tarafından bakıyoruz.  AVM’lerin haftanın belirli günlerinde kapatılması, şehir merkezlerinde AVM yapılmaması gibi taleplerimiz vardı. Adı üstünde Perakende Ticaret Yasası biz bunları istedik ancak bir orta yol bulunması gibi her tarafı az veya çok memnun etme gibi görüş ortaya çıktı. Ticaret yapan herkesin, kanun içerisinde fikrine görüşüne değer veriliyor” şeklinde konuştu. 

Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun Tasarısı, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi. Yeni yasayla birlikte “Alışveriş merkezlerinde, acil tıbbi müdahale ünitesi, ibadet yeri, bebek bakım odası, çocuk oyun alanı gibi ortak kullanım alanları oluşturulacak. Perakende işletmelerin bir kısmının ya da tamamının çalışma saatleri, meslek kuruluşlarının müşterek teklifi üzerine yetkili idarenin görüşü alınarak valiler tarafından belirlenecek.

‘Yeni Perakende Yasası ile ilgili olarak görüşlerini açıklayan  Antalya Esnaf ve Sanatkar Odalaları Birliği Başkanı Abdullah Sevimçok,  yasanın eksileri olduğunu ancak 18 yıldır ‘kangren’ haline gelen perakende ticaretin düzenlenmesinin olumlu tarafından baktıklarını kaydetti. Sevimçok, TBMM Genel Kurulu’ndan 27 maddelik bir yasanın geçtiğini belirterek, yönetmeliklerde maddelerin altının doldurulması gerektiğini savundu.

Abdullah Sevimçok, “18 yıldan beri beklediğimiz bir yasa idi. Artık nerdeyse kangren haline gelmişti. Eksileriyle artılarıyla böyle bir yasa artık genel kurulda onaylandı. Bardağın dolu tarafından bakıyoruz. İnşallah zaman içerisinde bu yönetmeliklerle altları doldurularak bu eksiler giderilir, yön verilir, diye düşünüyoruz. Bizim taleplerimiz haftanın belirli günlerinde kapatılması, şehir merkezlerinde AVM yapılmaması gibi taleplerimiz vardı. Bunlar, adı üstünde perakende ticaret yasası biz bunları istedik ancak bir orta yol bulunma gibi her tarafı az veya çok memnun etme gibi görüş ortaya çıktı. Ticaret yapan herkesin, kanun içerisinde fikrine görüşüne değer veriliyor” dedi.

TALEPLER YASALARA NE KADAR YANSIDI?

AVM’ler ile ilgili taleplerinin tamamının genel kuruldan geçen kanun maddelerine yansımadığını belirten Sevimçok, “Bizim istediklerimiz kanun metnine istediğimiz şekilde yansımadı ama il valiliklerine yetki verildi. Gerekirse haftanın belli gününde kapatma. Açılış kapanış saatlerini ayarlama yetkisi valiliklere verildi. Ustalık belgesi sorunu vardı.  Esnaf ve sanatkarlardan ustalık belgesi belediye tarafından  kurum ve kuruluşlardan istenecek. Bu aslında önemli maddelerden bir tanesi. Artık iş iyle ilgili ehliyeti olmayan kişiler iş yeri açamayacaklar. Bu da ticarete biraz daha düzen getirir diye düşünüyoruz. Ama perakende ticaret ile ilgili kanunun çıkmasını olumlu görüyoruz” diye konuştu. MÜHÜBE DEMİRBAŞ

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Antalyaspor Arsin’le yenilemedi

Antalyaspor Arsin’le yenilemedi