Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Kültür Sanat Levent Vadisi 2.800 yıllık sır perdesini aralıyor!

Levent Vadisi 2.800 yıllık sır perdesini aralıyor!

Malatya'nın Akçadağ ilçesinde yer alan Levent Vadisi, vadide yer alan M.Ö. 8. yüzyıla tarihlenen Hitit dönemine ait bir tanrıça figürü, bölgenin kültürel zenginliğini yansıtan önemli bir buluntu olarak dikkat çekti.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Levent Vadisi 2.800 yıllık sır perdesini aralıyor!

Malatya'nın Akçadağ ilçesinde yer alan Levent Vadisi, hem jeolojik özellikleri hem de kültürel zenginlikleriyle dikkat çeken bir doğa harikasıdır. Vadinin jeolojik oluşumu 65 milyon yıl öncesine kadar uzanırken, içinde çeşitli medeniyetlere ait izler bulunmaktadır. Bu vadi, Neolitik çağdan kalma kalıntılardan, Hitit medeniyetinin izlerine kadar birçok tarihi ve kültürel değere ev sahipliği yapmıştır.

++++++++++++++++++++++aaaamalatya

Güneş tanrıçasına ait olabilir

Vadide yer alan özellikle M.Ö. 8. yüzyıla tarihlenen bir Hitit dönemine ait tanrıça figürü, Hititlerin baş tanrıçası olan güneş tanrıçasına ait olabileceği düşünülmektedir. Bu kaya kabartması, figürün basık bir takkeye, lüle saçlara, ince uzun sakalsız bir yüze, kemerli bir buruna ve patlak gözlere sahip olduğu bir temsili sunar. Zamanla doğal boyalarının aşındığı figür, yaklaşık 2 bin 800 yıl öncesine dayanmaktadır. Renkli bir yapıya sahip olduğu düşünülen figür, Levent Vadisi'nde yaşayan insanların o dönemde bile sanatta ileri bir medeniyete sahip olduklarını göstermektedir. Burada bulunan bu Güneş tanrıçası figürü Anadolu'da eşsiz bir örnektir.

++++++++++++++++++++++aamalatya

Levent Vadisi, hem jeolojik özellikleri hem de kültürel zenginlikleriyle büyüleyici bir bölgedir ve dünya mirası olarak önem taşır. Vadide bulunan bu tür tarihi ve kültürel eserler, geçmiş medeniyetlerin inançlarını ve sanatlarını günümüze taşımaktadır.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Yeni yılda emeklilere refah payı! En düşük emekli maaşı ne kadar olacak

Yeni yılda emeklilere refah payı! En düşük emekli maaşı ne kadar olacak