Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Kadın ‘İyi hal indirimi kaldırılsın’

‘İyi hal indirimi kaldırılsın’

KADEM tarafından düzenlenen ‘Kadın ve Şiddet’ panelinde konuşan Akdeniz Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç Dr. Gözde Yirmibeşoğlu, “Medya insanların beynine şiddeti sokuyor. Mahkemeler de kadına şiddet uygulayanlara iyi hal indirim yapılıyor. İyi hal indiriml

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
‘İyi hal indirimi kaldırılsın’

 

KADEM tarafından düzenlenen ‘Kadın ve Şiddet’ panelinde konuşan Akdeniz Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç Dr. Gözde Yirmibeşoğlu, “Medya insanların beynine şiddeti sokuyor. Mahkemeler de kadına şiddet uygulayanlara iyi hal indirim yapılıyor. İyi hal indirimlerinim kaldırılmasını istiyoruz” dedi.

 Kadın ve Demokrasi Derneği(KADEM)tarafından düzenlenen ‘Kadın ve Şiddet’ panelinde konuşan Akdeniz Üniversitesi  Kadın Çalışmaları ve Toplumsal Cinsiyet Araştırma Uygulama Merkezi Müdürü Doç Dr. Gözde Yirmibeşoğlu, son 5 yılda bin 137 kadın ördürüldüğünü belirterek, “Medya insanların beynine şiddeti sokuyor. Mahkemelerde kadına şiddet uygulayanlara iyi hal indirim yapılıyor. İyi hal indirimlerinim kaldırılmasını istiyoruz” dedi.

Akdeniz Üniversitesi(AÜ) Hukuk Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen ‘Kadın ve Şiddet Paneli’ne Prof. Dr. Muharrem Kılıç, Prof. Dr. Birgül Cumurcu, Akdeniz Üniversitesi  Kadın Çalışmaları ve Toplumsal Cinsiyet Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Doç. Dr. Gözde Yirmibeşoğlu, Doç. Dr. Ayşe Canatan konuşmacı olarak katıldı. Paneli KADEM Antalya Temsilcisi Ayşe Taş ve bi gurup kadın izledi.

İYİ HAL İNDİRİMLERİ KALDIRILSIN

Moderatörlüğünü Prof. Dr. Muharrem Kılıç’ın yaptığı panelin açılışında Prof. Dr. Birgül Cumurcu, psikiyatri açısından Kadına uygulanan şiddetin boyutlarını anlattı. AÜ Kadın Çalışmaları ve Toplumsal Cinsiyet Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Doç. Dr. Gözde Yirmibeşoğlu da son 5 yıl içerisinde bin 137 kadının öldürüldüğünü söyledi. Yirmibeşoğlu,’’Bu çok yüksek bir sayı. Sanki ülkemizde bir iç savaş varmış insanlar öldürülüyormuş gibi algılıyorum.  Biz bunları akademik olarak araştırdık. Psikolojik sebepleri var.  Medya maalesef şiddet programlarını çok fazla gösteriyor. Medya insanların beynine şiddeti sokuyor. Mahkemeler de kadına şiddet uygulayanlara iyi hal indirim yapılıyor.  Daha kaç kadın öldürülecek? İyi hal indirimlerinin kaldırılmasını istiyoruz. ’’dedi.

CİNSİYET TIBBİ BİR OLGUDUR

Çocukların kız-erkek olarak ayrıştırılmaması yapılmadan büyütülmesi gerektiğini söyleyen Yirmibeşoğlu,’’ Cinsiyet tıbbi bir olgudur. Cinsiyet ayrımına göre çocuklarımızı yetiştirdiğimizde şiddet artıyor. Toplumsal cinsiyet ayrımına tıbbi bir şekilde bakmıyoruz. Toplumun bize verdiği roller çerçevesinde bakıyoruz’’dedi. Yirmibeşoğlu, “Kadının sadece evde çocuk bakan, temizlik yapan bir insan olarak değil, kamusal alanda da erkekler ile eşit ölçüde yer almalarını istiyoruz’’dedi..  DENİZ TOPKAYA

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
DSP’de Türker bırakıyor !

DSP’de Türker bırakıyor !