Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Kadın ‘Dünyayı kadınlar yönetecek’

‘Dünyayı kadınlar yönetecek’

Muratapaşa Belediyesi ile Kadın Adayları Destekleme Derneği (KADER) işbirliğinde düzenlenen "Erkek Temsilden Gerçek Temsile" konulu panelde konuşan Antalya'nın ilk kadın milletvekili Dr. Nesrin Ünal, "Anadolu kadınını karar verme mekanizmasına taşım

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
‘Dünyayı kadınlar yönetecek’

 

Muratpaşa Belediyesi ile Kadın Adayları Destekleme Derneği (KADER) işbirliğinde düzenlenen "Erkek Temsilden Gerçek Temsile" konulu panelde  konuşan Antalya'nın ilk kadın milletvekili  Dr. Nesrin Ünal, "Anadolu kadınını karar verme mekanizmasına taşımak istiyoruz. Gün gelecek bu gezegen kadınların eline geçecek" dedi.

 

Muratapaşa Belediyesi ve Kadın Adayları Destekleme Derneği (KADER) işbirliğinde düzenlenen "Erkek temsilden gerçek temsile" konulu panel Muratpaşa Belediyesi Kültür Salonu’nda gerçekleştirildi.  Paneli kadınların yanı sıra çok sayıda erkeğin de izlemesi dikkat çekti.

Psikolog Çiğdem Aydın moderatörlüğünde gerçekleşen panelde 4 siyasi partiden kadın üyelerinde katılımı ile Türk kadınının siyasetteki yeri ve karar mekanizmalarındaki rolleri konuşuldu. Panelin açılış konuşmasını gerçekleştiren KADER Antalya İl Temsilcisi Uğur Karaca, kadınların görmezden gelinen sorunlarının daha büyük sorunlara yol açtığını, özellikle TBMM'de erkeklerin hayatını kolaylaştırıcı kararlara imza atıldığını söyledi .

Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği Genel Başkanı Nevin Gaye Erbatur, Türk kadınının siyasete katılımın az olmasının nedenlerini anlattı. Siyasette kadınların sürekli rekabet içinde olmaları ve erkeklerin bu durumu körüklemesi nedeniyle zor durumların yaşandığını ifade eden Erbatur, "Kadınların her yerde karar mekanizmalarında olması lazım. Sistemi kadın bakış açısı ile değiştirmek lazım. Siyasete giren kadınlara destek olmak çok önemli. Kadınlar siyasette çok uzun süre kalamıyorlar" dedi.

Antalya'nın ilk kadın milletvekili Uzm. Dr. Nesrin Ünal oldu. Kadınları sadece erkelerin değil yine kadınlarında etkilediğine dikkat çeken Ünal, "Türkçede kadın erkek ayrımı yoktur ama İngilizcede vardır. Türkçede herkes aynı. Bu bizim ayrım yapmadığımızı gösteriyor. Bu günlere kadınlara börek açmayı öğrenin diyen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı sayesinde geldik. Kadınları bu konumlara getirmelerine müsaade etmeyeceğiz. Anadolu kadınını karar verme mekanizmasına taşımak istiyoruz" şeklinde konuştu.

Kadınlara ev alanı erkeklere kamusal alanların verildiğini öne süren Ünal, "Kodlarımız yanlış veriliyor. Bu algıyı düzeltemezsek kadınları bir araya getiremeyiz. Bizim önceliğimiz eğitim. Gün gelecek bu gezegen kadınların eline geçecek” dedi.

AKP Lİ  KADINLAR KATIMADI

"Erkek Temsilden Gerçek Temsile” paneline çağrılı oldukları halde AKP’li kadınların katılmadığı görüldü.  AKP’nin Antalya Teşkilatı’nda yönetim  kademelerinde, belediye meclislerinde seçilmiş kadılar olmasına rağmen panele katılmamış olmaları dikkat çekti.  TUĞÇE SARAÇ

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Oyuncak TIR’la protesto

Oyuncak TIR’la protesto