Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Gündem Yeni KİPTAŞ Genel Müdürü Gürkan Kaya kimdir? Kaç yaşında?

Yeni KİPTAŞ Genel Müdürü Gürkan Kaya kimdir? Kaç yaşında?

Gürkan Kaya Yıldız Teknik Üniversitesi mezunu şehir plancısıdır. TOKİ ve KİPTAŞ'ta önemli görevler üstlenmiş 2019'dan beri KİPTAŞ'ta Genel Müdür Yardımcısıdır.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Yeni KİPTAŞ Genel Müdürü Gürkan Kaya kimdir? Kaç yaşında?
KAYNAK: Haber Merkezi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), iştirak şirketlerinden KİPTAŞ’ta önemli bir yönetim değişikliği gerçekleştirdi. KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt'un yerine, genel müdür yardımcısı Gürkan Kaya getirildi. Peki, Gürkan Kaya kimdir ve kariyerinde hangi önemli adımları atmıştır?

Yeni KİPTAŞ Genel Müdürü Gürkan Kaya kimdir? Kaç yaşında?

Yeni KİPTAŞ Genel Müdürü Gürkan Kaya kimdir?

1984 yılında Amasya’da doğan Gürkan Kaya, ilk, orta ve lise eğitimini burada tamamladı. 2008 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü’nden mezun olan Kaya, eğitimine aynı üniversitede Kentsel Dönüşüm ve Planlama programında yüksek lisans yaparak devam etti. 2007 yılında çalışma hayatına atılan Kaya, kamu ve özel sektörde farklı görevlerde bulundu.

Özel ve kamu sektöründe kariyer adımları

Gürkan Kaya, kariyerine özel planlama bürolarında şehir plancısı olarak başladı. Ardından, İstanbul 5 Numaralı Kültür Varlıkları Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü, Esenler Belediyesi, Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş ve Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) gibi önemli kurumlarda görev yaptı. 2019 yılında TOKİ’de Kentsel Dönüşüm Şube Müdürü olarak çalıştı.

Gürkan Kaya'nın uzmanlık alanları

Kaya, aynı zamanda Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) lisanslı Gayrimenkul Değerleme Uzmanı belgesine sahip olup, bilirkişi olarak da çeşitli görevlerde bulundu. Bu uzmanlık alanları, onun şehircilik ve gayrimenkul sektöründe geniş bir tecrübe birikimi edinmesini sağladı.

KİPTAŞ’ta yükselişi ve yeni görev

Eylül 2019’da KİPTAŞ’ta Projelerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak göreve başlayan Gürkan Kaya, Ekim 2024 itibarıyla KİPTAŞ Genel Müdürü olarak atandı.

Kaya, evli ve iki çocuk babasıdır.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Özgür Özel Marmaris'e gidiyor: Halk Kafe’nin açılışını yapacak

Özgür Özel Marmaris'e gidiyor: Halk Kafe’nin açılışını yapacak