Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Gündem Discord Soruşturmasında Tutuklu Sayısı Yükseliyor!

Discord Soruşturmasında Tutuklu Sayısı Yükseliyor!

Discord'da yapılan müstehcen içerikli yayınlarla ilgili soruşturma kapsamında "HAHA" rumuzlu F.T. de tutuklandı, tutuklu sayısı üçe yükseldi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Discord Soruşturmasında Tutuklu Sayısı Yükseliyor!
KAYNAK: Haber Merkezi

Mesajlaşma platformu Discord'da E.N.B. adlı çocuğun yer aldığı müstehcen içerikli görüntülerle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında, "HAHA" rumuzlu F.T.'nin de tutuklanmasıyla tutuklu sayısı üçe çıktı.

"HAHA" Rumuzlu Şüpheli de Tutuklandı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, Discord'da müstehcen içerikli ve yanıltıcı video paylaşımı yapılan bir yayın kanalının yöneticilerinden biri olduğu belirlenen "HAHA" rumuzlu F.T. hakkında gözaltı kararı verildi. F.T., güvenlik güçleri tarafından gözaltına alındı ve Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla ifade verdikten sonra tutuklama talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edildi.

Ankara 1. Sulh Ceza Hakimliği, şüpheli F.T.'yi "müstehcen yayınların yayımlanmasına aracılık etmek" ve "yanıltıcı bilgiyi alenen yaymak" suçlarından tutukladı. Böylece soruşturma kapsamında tutuklu sayısı üçe yükseldi.

Soruşturmanın Geçmişi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 6 Ekim'de yaptığı açıklamada, bir kız çocuğunun sosyal medyada tehdit edildiğine dair paylaşılan videonun Siber Daire Başkanlığı tarafından incelendiğini ve videonun kurgu olduğunun tespit edildiğini açıklamıştı. İzmir Emniyet Müdürlüğü, E.N.B. adlı çocuğu koruma altına alarak ifade işlemlerinin psikolog eşliğinde alınacağını belirtmişti.

Soruşturma kapsamında, 18 yaşındaki T.D., "halkı yanıltıcı bilgiyi yaymak" suçundan Ankara'da gözaltına alınmış ve tutuklanmıştı. Ayrıca, Discord'da müstehcen içeriklerin yayımlandığı yayın kanalının yöneticilerinden olduğu belirlenen M.E.Ö. de Konya'da gözaltına alınıp tutuklanmıştı.

Üç Kişi Tutuklu

Soruşturma kapsamında şu ana kadar Discord'da müstehcen içerikli yayın yaptığı belirlenen T.D., M.E.Ö. ve son olarak F.T.'nin tutuklanmasıyla tutuklu sayısı üçe çıkmış oldu. Yetkililer, soruşturmanın devam ettiğini ve diğer şüphelilerin de incelendiğini belirtti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Müge Anlı'da Şoke Eden İtiraf: Çocuğumu Poğaça Verip Fuarda Bıraktım

Müge Anlı'da Şoke Eden İtiraf: Çocuğumu Poğaça Verip Fuarda Bıraktım