Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Gündem E-Nabız Uygulaması Katarlılara Satıldı! Veriler Artık Yabancılarda

E-Nabız Uygulaması Katarlılara Satıldı! Veriler Artık Yabancılarda

Türkiye'de e-Nabız uygulamasının Katarlılara satılması 100 milyon dolarlık bir bedelle gerçekleşti. Bu satış tepkilere neden oldu.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
E-Nabız Uygulaması Katarlılara Satıldı! Veriler Artık Yabancılarda
KAYNAK: Haber Merkezi

Türkiye’de milyonlarca vatandaşın sağlık verilerini barındıran e-Nabız uygulamasının Katarlılara satıldığı ortaya çıktı. Satışın, eski AKP Gençlik Kolları Başkanı Adem Ali Yılmaz’a ait Bilbest şirketi tarafından gerçekleştirildiği ve bedelinin yaklaşık 100 milyon dolar olduğu iddia ediliyor.

Tepkilere Neden Olan Satış

Bu durum, Türkiye’nin sağlık verilerinin yabancı bir şirkete devredilmesi konusunda büyük tartışmalara yol açtı. AKP hükümeti, iktidara geldiği günden beri özelleştirme ve devlet mülklerinin yabancılara satılmasıyla sıkça gündeme gelmişti. Katarlılara yapılan gayrimenkul satışları ve büyük işletme devri gibi skandalların yanı sıra, e-Nabız uygulamasının satışı bu listeye yeni bir madde ekledi.

İddialar ve Tehditler

Satışın detaylarına dair açıklamalarda bulunan Umut Elmas, sağlık verilerinin satılmasıyla ilgili tehditler aldığını belirtti. Elmas, Halk TV programcısı Barış Terkoğlu’na yaptığı açıklamada, "2022 yılında e-Nabız projesinin 100 milyon dolara Katar’a satıldığını öğrendim. Tweet attım ve Bakan Yardımcısı tarafından tehdit edildim" dedi. Elmas, bu tehdidi dikkate almadığını ve istifa ettiğini vurguladı.

Bakanlıkta Alıkonulma İddiaları

Umut Elmas, 16 Eylül 2022 tarihinde, Bakanlıkta 12 saatten fazla süreyle alıkonulduğunu ve kişisel verilerinin zorla ele geçirildiğini de ifade etti. "Psikolojik işkenceye maruz kaldım," diyen Elmas, bu sürecin ardından istifa eden diğer ekip arkadaşlarının da benzer tehditlere maruz kaldığını belirtti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Son Dakika: Öğretmenlik Mesleği Kanunu Teklifi Yasalaştı!

Son Dakika: Öğretmenlik Mesleği Kanunu Teklifi Yasalaştı!