Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Gündem Son Dakika: Öğretmenlik Mesleği Kanunu Teklifi Yasalaştı!

Son Dakika: Öğretmenlik Mesleği Kanunu Teklifi Yasalaştı!

TBMM'de kabul edilen Öğretmenlik Mesleği Kanunu Teklifi, öğretmenlik mesleğine önemli değişiklikler getiriyor. İşte detaylar...

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Son Dakika: Öğretmenlik Mesleği Kanunu Teklifi Yasalaştı!
KAYNAK: Haber Merkezi

10 Ekim 2024 tarihinde, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda Öğretmenlik Mesleği Kanunu Teklifi kabul edilerek yasalaştı. Bu yeni düzenleme, öğretmenlerin mesleki gelişiminden, cezai yaptırımlara kadar geniş bir yelpazede önemli değişiklikler getiriyor.

Milli Eğitim Akademisi Kuruluyor

Yasa ile birlikte, öğretmen adaylarının eğitim süreçlerini daha da güçlendirmek amacıyla “Milli Eğitim Akademisi” kurulması öngörülüyor. Bu akademi, öğretmen adaylarının mesleğe hazırlanması, gelişimleri ve kariyer basamaklarında ilerlemeleri için önemli bir kaynak olacak.

Suçlarda Cezalar Artırılıyor

Kabul edilen teklifle, öğretmenlere yönelik işlenen suçların cezaları yarı oranda artırılacak. Bu durum, öğretmenlerin güvenliğini sağlamak ve mesleklerine olan saygıyı artırmak amacı taşıyor.

Öğretmen Adaylarına Ek Göstergeler

Öğretmen adaylarına 30 bin ek göstergenin memur aylık katsayısı ile çarpımı kadar maaş verilmesi planlanıyor. Bu düzenleme, öğretmenliğin bir ihtisas mesleği olarak tanımlanmasıyla birlikte, öğretmenlik mesleğine olan ilgiyi artırmayı hedefliyor.

Katılım Koşulları ve Hazırlık Süreci

Öğretmenlik mesleğine atanacak bireylerin, en az lisans düzeyinde yükseköğretim programlarından mezun olması gerekecek. Ayrıca, hazırlık eğitimine katılacakların belirli güvenlik ve eğitim şartlarını sağlaması bekleniyor. Eğitim süreci, Milli Eğitim Akademisi tarafından verilecek ve 4 dönem sürecek.

Sözleşmeli Öğretmenlikte Yeni Düzenlemeler

Sözleşmeli öğretmenler, görev yerlerinde 3 yıl boyunca başka bir yere atanamayacak. Aile birliği mazeretine dayalı yer değiştirme taleplerinde ise, öğretmenin eşi bu öğretmene tabi olacak. Bu düzenlemeler, öğretmenlerin kariyer planlamalarını ve ailevi durumlarını göz önünde bulundurarak yapılmış.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İsrail Yine Durmuyor! Beyrut'ta Hava Saldırısı Düzenledi

İsrail Yine Durmuyor! Beyrut'ta Hava Saldırısı Düzenledi