Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Gündem “Türkiye’ye bahar gelecek”

“Türkiye’ye bahar gelecek”

Millet İttifakı’nın 13’üncü Cumhurbaşkanı adayı ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu, 14 Mayıs seçimleri kapsamında Antalya’da yaptığı mitingde on binler karşıladı

13 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
“Türkiye’ye bahar gelecek”

Millet İttifakı’nın 13’üncü Cumhurbaşkanı adayı ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu, 14 Mayıs seçimleri kapsamında Antalya’da yaptığı mitingde on binler karşıladı. Kılıçdaroğlu, “Bu ülkeye baharlar gelecek, baharlar göreceksiniz. Bu ülkeye huzuru getireceğiz, göreceksiniz. Bu ülkede beraber yaşamanın ne kadar güzel olduğunu göreceksiniz. Hep beraber bunu yapacağız” dedi.

WhatsApp Image 2023-05-07 at 21.26.30

14 Mayıs seçimleri kapsamında Antalya’da miting gerçekleştiren Millet İttifakı’nı coşkulu bir kalabalık karşıladı. 13. Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’na, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ta eşlik etti. Millet İttifakı’nı oluşturan siyasi partilerin Antalya il yöneticilerinin de katıldığı mitingde ’14 Mayıs’ta ülkeye bahar gelecek’ mesajı verildi.
“GENÇLER GELCEĞE UMUTLA BAKACAK”
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, “Antalya’mın güzel insanları sevgili hemşerilerim, hepinizi şahsım ve Antalya’mıza adına sevgiyle, saygıyla selamlıyorum. Halkımızın umudu altılı masanın mimarı. Birleşe birleşe kazanacağız yere. Halil İbrahim sofrasını büyüten. 13 Cumhurbaşkanımız Kemal Kılıçdaroğlu. Millet ittifakımızın. Genel Başkanı, Cumhurbaşkanı yardımcımız. Hak hukuku adaleti için atıyor. Ben sizlerin güveniyle 4 yıl boyunca sizlere hizmet etmeye çalıştık. Evet, Torosların evladı diye bağrınıza bastınız. Allah'ıma şükürler olsun ki. Ben de sizi hiç mahcup etmedim. Sosyal yardımları keser, yapamaz dediler. Bütçesine göre Türkiye'nin en borçlu belediyesinde. Çalmadan çaldırmadan hem borçları ödedik hem de kimseyi ötekileştirmeden vatandaşımızın menfaatine olan tüm projelerimizi gerçekleştirdik. Seçimlerde ne söz verdiysek? Fazlasını yapmaya devam ediyoruz. Bugün belediyemizin hiçbir kurum, kuruluşta ve çalışma arkadaşlarımıza borcu yoktur. 11 Büyükşehir Belediye Başkanı olarak dünyamızı ve ülkemizi sarsan pandemi, Cumhuriyet tarihinin en büyük yangını seller, depremler, ekonomik kriz ve tüm engellemelere rağmen halka hizmeti hakka hizmet olarak gördük, çalıştık ve ürettik. Şimdi de Millet ittifakı olarak Türkiye Cumhuriyeti İçin tarihi bir seçime giriyoruz. Yine yapamaz edemez diyorlar. Yaptıklarımızı görmezden geliyorlar, karalıyorlar iftira atıyorlar. Varsın desinler Benim Antalyalı hemşerilerim bu yalanlara inanmaz. Boy boy resimler asıp ikinci etap raylı sistemi biz yaptık diyorlardı. Biz seçimi kazandığımızda 379 milyon TL bedeli bizden hemen aldılar. O yüzden biz onunla köyümüze kentimize yardımlarımızı devam ettirecektir ama yine devam ettiriyoruz. Arıtma tesislerinde biz yaptık diyorlar. Hem Serik’te hem kemerde atık su gelirlerimizin karşılığında Kültür ve Turizm Bakanlığına yaptırıyoruz. İnanıyorum ki ülkemizin ve çocuklarımızın geleceği için annelerimiz en güzel hediyeyi 14 Mayıs’ta vereceklerdir. İstanbul sözleşmesi yaşayacaktır. Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında 15 Mayıs sabahı itibariyle çocuklarımızın istismara uğramayacak, gençlerimizin geleceğe umutla bakacak, kadınlarımızın yüzü gülecek. Sevgiyle kalın, Cumhuriyet ile kalın” dedi
“TÜRKİYE DEĞİŞİM İSTİYOR”
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, “Bütün ülkemizdeki değişim isteğinin yansımasını görüyoruz umarım Türkiye'de de iktidar değişecek. Ankara'da olduğu gibi değişimden korkuyorlar. 21 yıldır iyi yönetim olarak sunduklarının neler olduğu ortaya çıkacak. Tıpkı Ankara'daki gibi bunların ortaya çıkmasını istemiyorlar. İstememekte de haklılar. Her gün televizyonlara düşen milyonlara baktığınız zaman maalesef ülkem ne hale gelmiş vah ülkem vah diyoruz. Hep böyle karşı tarafın kutuplaştırarak bunlar solcu gelirse şöyle yapar, bunlar şucu gelirse böyle yapar diye asıl gayeleri gizlediler, insanları kutuplaştıran kutuplaşma kırdılar. Abi adam çalıyor ama çalışıyor desinler ve bunu. Evet, bunun normal bir şeymiş gibi Türkiye’ye yayıldı bu. Dolayısıyla yüce dinimizin en önemli yasağı olan kul hakkı yemek gayet normalmiş gibi kabul ettirdiler. O muhafazakar kitleye, böyle seçim geldiği zaman hemen biraz milliyetçilik sosu, biraz muhafazakarlık sosuyla insanların gerçek gündemden kopmasını, gerçekliğini görmesini saklamaya çalışıyorlar şimdi olduğu gibi. Asıl gündemimiz nedir? Ayın 15’inden sonra iş yerinize evinize gittiğiniz zaman gerçek gündem ekonomidir. Acaba taksitler nasıl ödenecek? Çocuğun okul taksiti nasıl ödenecek? Eve ihtiyacı nasıl giderilecek? Kredi kartları nasıl ödenecek durumda, ne gibi bir değişiklik olacak? Hükümet devam ederse hiçbir değişiklik olmayacak ama en azından Millet İttifakı gelirse bir şeyler değişecek. 15’İnden sonra bütün bu gemiler Siha'lar görev alanlarına gidecek ve iş yerler inşallah millet ittifakı iş başına gelecek, onları çok daha geliştirecek. Bundan şüpheniz olmasın çünkü bize lazım. Niye lazım burnumuzun dibinde? Rusya ve Amerika, PKK ve YPG’lileri silahlı eğitim veriyor. PKK Kandil’de hayranıyla bırakmamış, Türkiye’mizin sınırını kim tehdit ederse onların üzerine füzeleri yağdırmak lazım. Onlar bize zannediyorlar ki sadece kendileri kullanır. Alıp ele gösterecek zannedersiniz öyle bir şey yok. Bunlar milletin malıdır, siyaset alet edilmemelidir. Ben diyorum ki gerçek gündem ekonomidir bu böyle. Çakarlı arabalar, 35 maaşlar, lüks villalar, lüks araçlar, lüks hayattan vazgeçemiyorlar. Hakkımızı helal etmiyoruz” dedi.
“TÜRK KELİMESİNDEN RAHATSIZ OLUYORLAR”
Başkan Mansur yavaş, “Birileri Türk bayrağından, Türk kimliğinden TC den rahatsız olmasınlar diye söktükleri TC tabelalarını duvara çaktık, ilk hafta yerine koyduk hepsini. Bu sefer. Baktılar ki yalanları yetmiyor İstanbul seçiminde Ekrem Başkanı seçimini iptal ettiler. Bu sefer beka diyemediler. Çünkü diğer belediyenin hiçbirisinde ne kimsenin giyim tarzını karışırdı. Ne hayat tarzını karıştırıldı ne de işçi çıkarıldı vesaire Ekrem Bey'in seçimine gelince. Taktik değiştirmeleri lazım başladılar İstanbul düşerse Kudüs düşer. İstanbul düşerse Mekke düşer İstanbul düşerse büyük İsrail kurulur diye başladılar yalan söylemeye. Ekrem başkan kazandı. Hani ne oldu? Hepsi yerinde duruyor. Kudüs'te Mekke düşerse sizin yüzünüzden düşer. Neyse. Baktılar o da tutmuyor. Bu sefer yedek kuvvetleri getirdiler. 33 askerimize Bingöl’de şehit etme emrini veren. Osman Öcalan AKP’ye oy istemek üzere Binali Yıldırım’a oy istemek üzere televizyona çıkardılar. Dolayısıyla artık bu tür siyaset ortadan kalkacak, vatandaşı korkutma siyaseti ortadan kalkacak. Videosunu mutlaka görmüşsünüzdür. En fazla bizimle Tayyip Erdoğan AKP temas kurdu. Onları üst düzey görevlileri bizi onları gönderdi. Şimdi niye şikayet ediyorlar diye destekleniyor. 2 yüzlü siyaset ben diyorum ki, ben diyorum ki biz 65 milyonun oyuna talibiz” dedi.

WhatsApp Image 2023-05-07 at 21.26.30 (1)
“HERKESİN OYUNA TALİBİZ”
Başkan Yavaş, “65 milyon Seçmenin oyuna talibiz ve 85 milyona huzur getirmek istiyoruz. Bu nedenle herkesin oyuna talibiz. Çünkü Anadol’unun tüm coğrafyasını kendi derslerimiz müşterek. Kimseyi kutuplaştırmadan 85 milyonu kucaklayacağız. Bu milletin tertemiz bu yük taşlarıdır. Hepsinin başımızın üstünde yeri var. Evet, şimdi vermeyebilir ama inşallah millet ittifakı iktidara gelip çalışmaya başladıktan sonra onlar da oy vermediklerine inşallah pişman olacaklardır. Bu kadar insanı şuradaki insanı terörist ilan ediyorsanız vah halinize hani 85 tane kalmıştı terörist hani dağlarda 85 seneniz kalmıştı. Ne oldu, onlar mı bölecek? 40 yıldır bu millete kan kustular. Silahla Kürtler örgütleri öldürdüler. Görünmedi 80 kişi olunca mı bölünecek? Kimse bölemez. Allah henüz yüzüyle ne bebek katili hapisten çıkar, ne eli kanlı teröristlerin hiçbirisi hapisten çıkamazlar. Hizbullah'ın uzantısını onlar da Türk bayrağına karşı Türk kimliğine karşı yemin edecek misin? Diye sorulduğu zaman bir bakacağım diyor. Yani yemin et o yüce meclise girdiği halde yemini edip etmeyeceğine net bir şekilde cevap veremiyor. Kürdistan kurulsun talepleri var, ikisi de aynı şeyi birisi İslami şeylere söylemlerinin arkasına saklanıyor. Peki HDP şu anda bizim rakibimiz ayrı, seçime giriyor, HÜDA-PAR me? O da bizden değil diyorlar. O gün spikeri o kadar güzel söyledi ki ‘Aynı görüşlerin savunanlara ittifak yaptınız’ dedi. ‘Hayır yapmadık’ dedi. O bizim dışımızda hayır dedi, işinizden ondan sonra hukuk dediler artık yeter. Kendilerini bir şey sanıyorlar, kendilerini milli bizi gayrimilli ilan ediyor. Geçen kardeşim geçsin, hepsinden daha milliyiz. Böyle parça parça zaman zaman işinize gelince milliyetçi işinize gelince muhafazakar olunmaz. Cumhurbaşkanı camide bira içtiler yalanına sarılmış, imamın diyor ki böyle bir şey olmadı. Yeter artık insanları kandırdınız” dedi. 

WhatsApp Image 2023-05-07 at 21.26.30 (2)
“13 CUMHURBAŞKANI KILIÇDAROĞLU”
Mevsimlik milliyetçiliğimiz son bu kulaklar doydu. Milliyetçiliğin her türlüsüne ayaklarımın altına aldım diyenE ne oldu? Şimdi buraya çıktı. Milliyetçilik ne oldu? Oya ihtiyaç var. Bunları konuşturmak için iftiraları sallıyorlar inşallah 6 siyasi Parti Genel Başkanı yan yana geldi. Dolayısıyla 15 Mayıs’tan sonra ekonomik olarak bu hükümetin yapacağı bir şey olmadığı ortada. Ekonomistler hazır 15 Mayıs’ı bekliyorlar. Hemen gelip yapılabilecek ne varsa insanların hayatını daha konforlu, daha iyi yaşatacak. Ne tür tedbirler varsa bunların hepsini alacak ve bu güzel ülkede yoksulluğun ortadan kalkmasını sağlayacağız. 15’inde Kemal Kılıçdaroğlu’nu birinci turda 13 Cumhurbaşkanı olarak seçiyoruz. Ben söz aldım Kızılay’da karşılıyoruz ama Çankaya’ya kadar da yürütüyoruz Mustafa Kemal Atatürk’ün koltuğuna ona yakışacak koltuğuna oturtuyoruz” dedi.
“YANLIŞLARIN BEDELİNİ MİLLET ÖDÜYOR”
Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, “2023 Türkiye’sinde, Cumhuriyetin 100. Yılında bu endişeyi yaşıyor olmak herhalde bu ülke için zulümlerin en büyüğüdür, hem büyüğüdür. Biz nereden geldiğimizi biliyoruz. Bu aziz milleti de bu büyük Cumhuriyeti de nereye götüreceğimizi biliyoruz. yanlış kararların bedelini gençler ödüyor, kadınlarımız ödüyor, emeklisi ödüyor, işçisi ödüyor. Ücretli insanlar ödüyor. Velhasıl 85 milyon ödüyor. Kendi varlıklarını her şeyin üstünde görenlere elbette ne diyeceğiz? Yeter diyeceğiz. Canlarıyla vatan toprağının hamuruna karışan şühedanın bize emanetini gelecek nesillere aktaracağız. Kimsenin endişesi olmasın. Bakmayın siz bugünkü mevsimlik milliyetçilere onlar işine geliyor. Milliyetçiliği ayaklarının altına aldılar. Attığınız yanlış adımların neticesinde Suriye’de bir PKK devleti kuruluyor. Bu sizinle eseriniz. AKP’nin eseri” dedi
“ÜLKE MÜLTECİ KAMPINA DÖNDÜ”
Gültekin Uysal, “Enflasyon 3 taneye çıktı, talimatla merkez bankası. Faizleri düşürdüğü gibi. Elde avuçta kalmış varlık fonundaki tüm varlıklarımızı daha düne kadar 15 Temmuz FETÖ darbe teşebbüsünü finanse ediyor dedikleri Birleşik Arap Emirlikleri’nden Katar’a Arabistan’a pazarlamanın peşindeler. Bu kaynakları helâlinden harcasın ama biz bu topraklarda lütuf alan lütuf veren ilişkisi olsun istemiyoruz. Bu topraklarda doğan her bir çocuk kendi doğduğu topraklarda geleceğini arasın istiyoruz. Bunun mücadelesini veriyoruz. Birileri ülkenin yetişmiş doktorlarına, mühendislerine giderlerse gitsin diyor. Onun için hava hoş. Bu ülkeyi Avrupa’nın mülteci kampı haline getirip kendi insanına giderse gitsin diyemezsiniz. Millet ittifakı olarak hem Büyük Millet Meclisi’nde hem de 13. Cumhurbaşkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanlığı’nı Çankaya'da Cumhuriyetin 100. Yılını hep beraber kutlayacağız derlerse eylerim buna hiç şüpheniz olmasın. Milletin vicdan hizasında duramazsınız. Çoğu gitti, azı kaldı. Güzel günlerde buluşmak ümidiyle” diye konuştu. 
“TÜRKİYE’YE HUZURU GETİRECEĞİZ”
Millet İttifakı’nın 13. Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Eski köhne bir zihniyeti değiştirecek miyiz? Halkın iktidarını iktidara getirecek miyiz? Sizin için çalışacağım. Sizin için mücadele edeceğim. Ülkeye barışı bu ülkeye huzuru getireceğim. Bu ülkeye kardeşliği getireceğim. Bu ülkede hiç kimsenin kimliği, hiç kimsenin inancı, hiç kimsenin yaşam tarzı siyasete konu olmayacak. Biz Mustafa Kemal Atatürk’ün felsefesine inanmış bir kişileriz. Yurtta barış, dünyada barıştan daha güzel ne olabilir? Herkesi kucaklayacağız. Herkes turist olarak bizim ülkemize, elini kolunu sallayarak güzellik içinde gelecek. Bunlar gelirlerse ‘Terör örgütleriyle işbirliği yapacaklar’ dediler, işbirliği yapan sizsiniz. Bütün numaraları çeken sizsiniz. Bizim 2 kırmızı çizgimiz var. Cumhuriyet Halk Partisi’nin. Ve millet ittifakının 2 kırmızı çizgisi var. Bir bayrağımız iki vatanımız. Bayrak ve vatan bizim için vazgeçilmezdir. Bayrağımızı ve vatanımızı her şeyin üstünde tutarız” dedi.
“HUDUT NAMUSTUR”
Kemal Kılıçdaroğlu, “Hudut namustur. Bizim hudutlar yol geçen hanına döndü, önüne gelen geliyor. Kim çıkıyorsa Türkiye’ye geliyor. Eesmi rakamlara göre 3 milyon 600 bin Suriyeli var. Bay Kemal’in 85 milyona sözü var. En geç 2 yıl içinde bütün Suriyelileri Suriye’ye yolcu edeceğiz. Onları uğurlayacağız. Onlar bunu söyleyemiyorlar diyemiyorlar ama biz kendi ülkemizi kendi ülkemizde geliyorsa Suriyeli turist olarak gelebilir, eğlenebilir. Yemeğini yiyebilir, düğünü yapabilir. Onların kendi ülkelerine uğurlayacağız. Kendi ülkelerinde onlara. Can ve mal güvenliği dahil her türlü imkanı da bir şekliyle sağlayacağız. Bunu da bilmenizi isterim. Burada yaşadık başka bir şey daha. Bir araya geleceğiz, sandığa gideceğiz, oyumuzu kullanacağız ve demokratik yöntemlerle bir otoriter rejimin sonuna noktayı kuracağı koyacağız noktayı koyacak olan sizsiniz. Bu ülkenin saygıdeğer vatandaşları sandığa hep beraber gideceğiz” dedi.
“DÜNYAYA NOT BIRAKCAKSINIZ”
Kılıçdaroğlu, “Türkiye'ye huzuru gel beraber getirelim. Kol kola gidelim. Eğlenerek gidelim. Bir bayram havası içinde giderim diyecek misiniz? Dünya siyaset tarihine önemli bir not bırakacaksınız. Dünya siyaset tarihini yazanlar şunu söyleyecek, Türkiye’de gençler otoriter bir yönetimi demokratik yollarla değiştirdiler. Helal olsun onlara diyecek. Ben de söylüyorum. Bu ülkenin demokrasiyi isteyen bütün yaşlarını helal olsun. Bir cay doğan bir şey daha biliyorsunuz iklim değişikliği var, iklim değişikliği orman yangınlarına yol açıyor. Antalya'da orman yangınlarını yaşadı. Pek çok yerde sorunlar çıktı. Büyükşehir Belediye başkanımız sağ olsun bütün ekleriyle birlikte orman yangınlarını söndürmeye çalıştım” dedi.

WhatsApp Image 2023-05-07 at 21.26.31
“SİNAN ATEŞ’İN KATİLLERİNİ YAKALAYCAĞIM”
Kılıçdaroğlu, “Taşeron işçilerimiz var. Taşeron işçilerimiz var. Güzel bütün taşeron işçilere kadro vereceğiz. Bütün taşeron işçilere kadro devlet taşeron işçi çalıştırmaz, kadrolu işçi çalıştırır, işçi işçidir, kadrosu vardır. O çerçevede görevini yapar. Bunu da bunu da bilin. Hafızanızın bir yerine yazın. Saraylarda oturmayacak, ağız sizler gibi bir tevazu yaşayacağız. Eğer bir yere gideceksek, Gazi Mustafa Kemal’in Çankaya Köşkü’ne gideceğiz. Gerginlikten bir şeyler kazanmak istiyorlar ve toplumu birbirine kırdırmak istiyorlar. Her birimiz sakin olacağız. Her birimiz dikkatli olacağız. Her birimiz provokasyonlara karşı o provokasyonlara kapılmamak için dikkatli olacağız. Beşli çeteler, o çetelerin aboneleri bunların tamamı bir araya geldim ve bunlar olayları yermek istiyorlar. Toplumu birbirine kışkırtmak istiyorlar ve bunların bazı adamları var. Sinan Ateş’in katillerini yakalayacağım” diye konuştu

WhatsApp Image 2023-05-07 at 21.26.30 (3)
“GENÇLER BENİ ELEŞTİRECEK”
Kılıçdaroğlu, “Gençler size bir sözüm var. Cumhurbaşkanı olduğunda en rahat ve bir eleştiri bileceksiniz, rahatlıkla eleştirecek misiniz? Ve ben sizin eleştirilerinizden ders çıkaracağım. Bizim iktidarımızda hiçbir fakirin suyu kesilmeyecek. Bizim iktidarımızda hiçbir yoksul ailenin emekliliği kesilmeyecek. Bizim iktidarımızda hiçbir yoksul ailenin kışın ortasında doğalgazı kesilmeyecek. Bu ülke barışı bu ülkeye huzuru, bu ülkeye kardeşliği getireceğim. Ekrem Başkan, İstanbul seçimlerinde güzel bir slogan geliştirmişti her şey çok güzel olacak. Emin olun her şey çok güzel olacak. Bu ülkeye baharlar gelecek, baharlar göreceksiniz. Bu ülkeye huzuru getireceğiz, göreceksiniz. Bu ülkede beraber yaşamanın ne kadar güzel olduğunu göreceksiniz. Hep beraber bunu yapacağız” dedi 

Arda KIR

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Kaftancıoğlu: "KILIÇDAROĞLU’NUN SELAMINI DA İLETMİŞ OLDUM"

Kaftancıoğlu: "KILIÇDAROĞLU’NUN SELAMINI DA İLETMİŞ OLDUM"