Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Gündem TİSK Başkanı Akkol’dan asgari ücret değerlendirmesi

TİSK Başkanı Akkol’dan asgari ücret değerlendirmesi

TİSK Başkanı Özgür Burak Akkol, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ı ziyaret etti. Akkol görüşme sonrası, asgari ücrete ilişkin açıklamalarda bulundu.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
TİSK Başkanı Akkol’dan asgari ücret değerlendirmesi

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Özgür Burak Akkol, yeni asgari ücret belirlenmesi çalışmalarıyla ilgili olarak “Önümüzde bir bayram var, benim şahsi arzum teşkilatım ile beraber, bayram sürecine girmeden bu sürecin tamamlanmasıdır” dedi. Akkol, yeni asgari ücretin 500 dolar seviyesine çıkarılmasıyla ilgili olarak da “Biz tabii Türkiye Cumhuriyeti devletindeyiz arkadaşlar, ­başka para birimlerin asgari ücret veya başka ücretler belirlenmiyor. Önemli olan burada, istihdamı aksattırmayacak, sürdürülebilir ama dengeli, çalışanın da beklentisini dikkate alan bir tutardır. Türkiye Cumhuriyeti’ndeyiz, TL konuşacağız” dedi.

Akkol, şunları söyledi:

“BİZ TEK GEMİDEYİZ, BİR TANE ÜLKE VAR. BİR TANE ÇALIŞMA HAYATI VAR”

“TÜRK-İŞ başta olmak üzere işçi kesiminin tüm üyeleri ile istişare halindeyiz. Kamu kurumları, bakanlarımız çok kıymetli şekilde açık kapı politikası güdüyor. Bakanımız ile bu sosyal diyaloga çok önem veren tecrübeli bir isim. Çok uyumlu bir şekilde çalışacağımızı biliyoruz, ümit ediyoruz. Ülkemizin ihtiyaçlarını da her şeyin önüne koyuyoruz. Benim bir söylemim var arkadaşlar; bu söylem şunu ifade ediyor, işçi işveren ve devlet diye ayırmayı sevmiyoruz. Biz tek gemideyiz, bir tane ülke var. Bir tane çalışma hayatı var. İş verenler olacak ki istihdam olacak, birileri ücret ödeyecek. İstihdam olacak ki çalışanlar gelir sağlasın. Çalışanlar iyi gelire sahip olacak ki refah olsun bunların hepsi birbirine entegre konular. Bu entegre konuları da bütün bu unsurları değerlendirerek ülkemiz için en güzel, en hayırlı şekilde tamamlamayı gayret edeceğiz.

“ŞAHSİ ARZUM BAYRAM SÜRECİNE GİRMEDEN BU SÜRECİN TAMAMLANMASIDIR”

TİSK’in şöyle bir görüşü var, Sayın Bakanımıza da arz ettik. Bu konu, ülkemizin gündeminde olan bir konu. Milyonları ilgilendiren, aileler ile beraber esasında 30- 40 milyon kişiyi ilgilendiren bir konu. Siz basın mensupları çok önem veriyorsunuz. Ülkenin kamuoyunda çok tartışılıyor, görüşülüyor. Teknik konular, teknik görüşler olduğu kadar teknik olmayan görüşler ifade ediliyor. Dolayısıyla bizim görüşümüz, hızlı bir şekilde burada üçlü mutabakat ile işçinin ve iş verenin razı olduğu, kamunun liderliğini yaptığı bir mutabakat ile bu süreci tamamlama arzusundayız. Önümüzde bir bayram var, benim şahsi arzum teşkilatım ile beraber, bayram sürecine girmeden bu sürecin tamamlanmasıdır. Bayramda bir resmi tatil dönemi var. Sizler için de işçilerimiz için de çalışanlarımız için de işverenlerimiz için de neyin ne olduğunu gördüğümüz her şeye ortak mutabakat ile imza attığımız güzel bir süreç temenni ediyoruz.”

“TÜRKİYE CUMHURİYETİ’NDEYİZ, TL KONUŞACAĞIZ”

Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Akkol, eski bakan Vedat Bilgin’in seçim öncesi katıldığı bir canlı yayın programında asgari ücretin 500 dolar seviyesinde olacağına ilişkin sözlerinin hatırlatılması üzerine de şunları söyledi:

“Bir önceki bakanımızın, bir beyanatı oldu ama o beyanatı esasında tamamını baştan sona dinlediğimiz de Sayın Bakanımız ücretin dolara veya başka bir para birimine endekslenmemesi gerektiğini ifade ediyor. Biz tabi Türkiye Cumhuriyeti devletindeyiz arkadaşlar, başka para birimlerin asgari ücret veya başka ücretler belirlenmiyor. Kamuoyunda bu tartışma bir süredir devam ediyor. Az evvel de ifade ettim, komisyon her şeyi dikkate alıyor. Günün sonunda inşallah güzel bir şey olur. Bir kere burada iyi niyet var, özellikle enflasyon düşüş trendinde. Buna rağmen bizde Türk işverenleri olarak ara dönem artış yapılmasında mutabıkız. Bu masaya olumlu bir hava katıyor. Önemli olan burada, istihdamı aksattırmayacak, sürdürülebilir ama dengeli, çalışanın da beklentisini dikkate alan bir tutardır. Türkiye Cumhuriyeti’ndeyiz, TL konuşacağız.”   

ANKA

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
ÇOCUK İST*SMARINA GEÇİT VERMEYECEĞİZ

ÇOCUK İST*SMARINA GEÇİT VERMEYECEĞİZ