Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Gündem Bakan açıkladı! ŞÖNİM'lerden 12 yılda 1,8 milyon kişi hizmet aldı

Bakan açıkladı! ŞÖNİM'lerden 12 yılda 1,8 milyon kişi hizmet aldı

Bakan Göktaş, Şiddet Önleme ve İzleme Merkezlerinden (ŞÖNİM) 2012'den bu yana 1 milyon 816 bin 65 kişinin faydalandığını açıkladı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Bakan açıkladı! ŞÖNİM'lerden 12 yılda 1,8 milyon kişi hizmet aldı
KAYNAK: AA

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, CHP Giresun Milletvekili Elvan Işık Gezmiş'in yazılı soru önergesine yanıt vererek, Şiddet Önleme ve İzleme Merkezlerinden bugüne kadar yararlanan kişi sayısını açıkladı. Göktaş, 1 milyon 534 bin 128 kadının, 139 bin 39 erkeğin ve 142 bin 898 çocuğun bu merkezlerden hizmet aldığını bildirdi.

Kadına yönelik şiddetle mücadele çalışmaları

Bakan Göktaş, Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele IV. Ulusal Eylem Planı’nın, kamu kurumları, üniversiteler ve sivil toplum kuruluşlarının katkılarıyla hazırlandığını belirtti. Ayrıca, Kadına Yönelik Şiddet İzleme Komitesinin 2007-2022 yılları arasında her yıl düzenli olarak toplandığını ifade etti.

25 Kasım 2023’te yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Genelgesi ile "Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Koordinasyon Kurulu"nun oluşturulduğunu hatırlatan Göktaş, yasal altyapının güçlendirildiğini ve mücadelenin daha da üst seviyeye çıkarıldığını vurguladı.

81 ilde kurumsal hizmetler sunuluyor

Şiddetle mücadeleye yönelik hizmetlerin, 82 Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi, 416 Sosyal Hizmet Merkezi ve Bakanlığa bağlı 112 kadın konuk evi ile yürütüldüğünü belirten Göktaş, 81 ilde bu merkezlerin aktif olarak çalıştığını söyledi. Bu kapsamda, bugüne kadar toplamda 1 milyon 816 bin 65 kişinin destek aldığını açıkladı.

Yeni şiddet araştırması yolda

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın, 2008 ve 2014 yıllarında yaptığı "Türkiye’de Kadına Yönelik Şiddet Araştırmaları"nın üçüncüsünün TÜBİTAK ve Marmara Üniversitesi iş birliği ile yürütüleceğini ifade eden Göktaş, saha çalışmalarının kasım-aralık aylarında tamamlanmasının planlandığını belirtti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Beşiktaş Süper Lig’de Kayserispor ile 47. Kez Karşı Karşıya Geliyor

Beşiktaş Süper Lig’de Kayserispor ile 47. Kez Karşı Karşıya Geliyor