Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Gündem Son Depremler! 16 Ekim 2024 AFAD ve Kandilli son depremler listesi

Son Depremler! 16 Ekim 2024 AFAD ve Kandilli son depremler listesi

Yaşanan depremler anlık olarak AFAD ve Kandilli Rasathanesi internet sitesinde yer alıyor. Az önce deprem mi oldu? İşte 16 Ekim 2024 son depremler listesi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Son Depremler! 16 Ekim 2024 AFAD ve Kandilli son depremler listesi
KAYNAK: Haber Merkezi

16 Ekim 2024 tarihinde Malatya'nın Kale ilçesi merkezli şiddetli bir deprem yaşandı. Deprem, çevre illerde de hissedilirken, büyüklük ve derinlik bilgileri AFAD ve Kandilli Rasathanesi tarafından paylaşıldı. İşte Malatya depremi ve son depremler listesi ile ilgili detaylar...

Malatya'da Deprem Şiddeti: 5.9

16 Ekim 2024 saat 10.46'da Malatya'nın Kale ilçesinde meydana gelen deprem, çevredeki illerde de geniş bir alanda hissedildi. Deprem Diyarbakır, Elazığ, Şanlıurfa, Kayseri ve Sivas’ta sarsıntılara yol açtı. AFAD, depremin büyüklüğünü 5.9 olarak açıklarken, Kandilli Rasathanesi 6.0 büyüklüğünde olduğunu bildirdi.

Depremin 10.07 kilometre derinlikte gerçekleştiği, ardından bölgede 30'un üzerinde artçı sarsıntının kaydedildiği belirtildi. Deprem sonrası yetkililer hasar tespit çalışmalarını başlattı ve depremin ardından gelen ihbarlar değerlendirildi.

Son Depremler! 16 Ekim 2024 AFAD ve Kandilli son depremler listesi

3 Binada Kısmi Çökme Meydana Geldi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, depremin ardından yaptığı açıklamada 374 ihbar alındığını ve bunların 33'ünün yardım talepli olduğunu bildirdi. Yerlikaya, Malatya’da 1, Şanlıurfa’da 1 ve Elazığ’da 1 olmak üzere toplam 3 binada kısmi çökme meydana geldiğini, herhangi bir can veya mal kaybı olmadığını duyurdu.

5 İlde Eğitime 1 Gün Ara Verildi

Deprem nedeniyle Malatya, Şanlıurfa, Adıyaman, Batman ve Elazığ’da okullar 1 gün süreyle tatil edildi. Depremden etkilenen bölgelerde güvenlik önlemleri artırıldı ve öğrencilerin güvenliği için gerekli tedbirler alındı.

Son Depremler! 16 Ekim 2024 AFAD ve Kandilli son depremler listesi

Depremin Büyüklüğü ve Derinliği

Deprem anında birçok vatandaş "Deprem mi oldu?" sorusunu sordu. AFAD ve Kandilli Rasathanesi, yaşanan depremin büyüklüğünü ve derinliğini anlık olarak kamuoyuyla paylaştı. İşte 16 Ekim 2024 tarihli Malatya depremine ait teknik veriler:

Yer: Kale (Malatya)
Tarih: 16 Ekim 2024
Saat: 10:46:31
Enlem: 38.36583
Boylam: 38.79611
Derinlik: 10.07 km
Büyüklük: 5.9 (AFAD), 6.0 (Kandilli)

Son Depremler Listesi ile Anlık Bilgilere Ulaşın

Türkiye'nin coğrafi konumu, depremlerin sık sık yaşandığı bir bölgede bulunmasından dolayı vatandaşları sürekli olarak deprem gerçeğiyle yüzleşmeye zorluyor. Kuzey Anadolu Fay Hattı, Doğu Anadolu Fay Hattı, Batı Anadolu Fay Hattı ve Kuzey Anadolu Sıradağları gibi farklı fay hatlarının kesiştiği noktalarda meydana gelen depremler, ülkeyi adeta titretiyor.

Son Depremler ve Riskler

Kandilli Rasathanesi ve Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Türkiye'de meydana gelen son depremleri yakından takip ediyor. Son yaşanan depremler, bu gerçeği bir kez daha gözler önüne serdi. Her deprem, beraberinde yeni riskler ve endişeler getiriyor.

AFAD SON DEPREMLER İÇİN TIKLAYIN

KANDİLLİ RASATHANESİ SON DEPREMLER İÇİN TIKLAYIN

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İstanbul'da Deniz Dolmuşları Haliç'ten Çıkıyor! İmamoğlu Paylaştı

İstanbul'da Deniz Dolmuşları Haliç'ten Çıkıyor! İmamoğlu Paylaştı