Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Gündem İstanbul Boğazı çift yönlü gemi trafiğine kapatıldı

İstanbul Boğazı çift yönlü gemi trafiğine kapatıldı

İstanbul Boğazı'nda sabah saatlerinden itibaren etkili olan yoğun sis nedeniyle gemi trafiği çift yönlü olarak geçici süreyle durduruldu.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
İstanbul Boğazı çift yönlü gemi trafiğine kapatıldı
KAYNAK: İHA

İstanbul Boğazı ve çevresinde sabah saatlerinden itibaren yoğun bir sis etkili olmaya başladı. Sis, deniz trafiğinde önemli aksamalara neden oldu. Görüş mesafesinin ciddi oranda düşmesi sonucunda Boğaz'da çift yönlü olarak gemi geçişleri askıya alındı. Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, bu kararın tamamen güvenlik amacıyla alındığı belirtildi.

Sis, Görüş Mesafesini Düşürdü

Sabah saatlerinden itibaren İstanbul’un pek çok noktasında sis etkisini gösterdi. Özellikle Boğaz hattında yoğunlaşan sis, görüş mesafesini ciddi oranda düşürdü. Bu durum, deniz trafiğinde risk oluşturduğu için önlem olarak gemi geçişleri durduruldu. Yetkililer, sisin etkisini kaybetmesinin ardından trafiğin tekrar normale döneceğini ifade etti.

İstanbul Boğazı en son ne zaman dondu?

Boğaz ve Haliç bir çok kez dondu. Sonuncusu 1954'teydi. 23 Şubat 1954 tarihli gazeteler, karın İstanbul'daki hayatı felce uğrattığını yazıyorlardı.

İstanbul Boğazda Neden Akıntı Var?

Marmara Denizi'nin suyunun Karadeniz'in suyundan neredeyse iki kat daha tuzlu olmasından dolayı bu iki denizin arasında büyük bir yoğunluk farkı bulunur. Daha tuzlu olan Marmara suyunun özgül ağırlığı Karadeniz ve Boğaz sularından daha fazladır. Bu nedenle bu iki su kütlesini bağlayan Boğaz'da dip akıntıları oluşur.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Hatay'da amatör balıkçı oltayla 1,5 metrelik balık yakaladı

Hatay'da amatör balıkçı oltayla 1,5 metrelik balık yakaladı