Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Gündem Bakan Göktaş duyurdu: Evde Bakım Yardımı hesaplara yatırılıyor

Bakan Göktaş duyurdu: Evde Bakım Yardımı hesaplara yatırılıyor

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, Evde Bakım Yardımı kapsamında 4,9 milyar liralık destek ödemesinin yapıldığını duyurdu.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Bakan Göktaş duyurdu: Evde Bakım Yardımı hesaplara yatırılıyor
KAYNAK: AA

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, tam bağımlı vatandaşlar ve ailelerine yönelik Evde Bakım Yardımı'nın hesaplara yatırılmaya başlandığını açıkladı. Göktaş, “Bu ay toplam 4,9 milyar lira Evde Bakım Yardımı'nı hesaplara yatırıyoruz.” dedi.

Evde Bakım Yardımı Nedir?

Bakan Mahinur Özdemir Göktaş, yaptığı yazılı açıklamada, Evde Bakım Yardımı'nın 2006 yılında başlatıldığını ve bu yardımla engelli bireylerin aile ortamında desteklenmesinin amaçlandığını belirtti. Aile odaklı bakım hizmet modellerinden biri olan bu yardım, engelli bireylerin ailelerinden kopmadan, evlerinde bakılmalarını sağlayarak aile birliğinin korunmasına katkı sunuyor. Göktaş, engellilerin aile bütünlüklerini muhafaza edecek şekilde bakımlarının evde yapılmasını önemsediklerini vurguladı.

Bakan Göktaş duyurdu: Evde Bakım Yardımı hesaplara yatırılıyor

Aylık 9 Bin 77 Lira Ödeme

Bakan Göktaş, Evde Bakım Yardımı kapsamında hak sahiplerine aylık 9 bin 77 lira ödeme yapıldığını belirtti. Engellilerin eğitim, sağlık, güvenlik ve istihdam gibi temel haklarına tam erişimlerini sağlamak amacıyla hak temelli politikalar geliştirdiklerini vurgulayan Göktaş, bu yardımların sosyal hizmet modellerinin bir parçası olduğunu ifade etti. Şu anda 544 bin vatandaşın bu yardımdan yararlandığını söyledi.

4,9 Milyar Liralık Destek Hesaplara Yatırıldı

Bu ay toplam 4,9 milyar lira Evde Bakım Yardımı'nı hesaplara yatırmaya başladıklarını belirten Göktaş, yardımların sürdürülebilirliği ve şeffaflığı üzerinde titizlikle durduklarını dile getirdi. Engellilik alanındaki hak temelli sosyal yardımların sürdürülebilir olması için çalışmaların devam edeceğini vurgulayan Bakan, Türkiye Yüzyılı vizyonu doğrultusunda toplumun her ferdine ulaşmayı amaçladıklarını ifade etti.

Türkiye Yüzyılı Vizyonu

Bakan Göktaş, Türkiye Yüzyılı vizyonu çerçevesinde, sosyal yardımların sürdürülebilir olması için çalışmalarını sürdüreceklerini belirterek, Bakanlık olarak toplumun her kesimine ulaşmayı hedeflediklerini kaydetti. Engelli bireylerin hak temelli hizmetlere tam erişim sağlayabilmesi için geliştirdikleri politikalarla, sosyal hizmet modellerini sürekli olarak geliştirdiklerini de ekledi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Antalya'da Trafiği Tehlikeye Düşüren Genç Kadın Ekipleri Zorladı

Antalya'da Trafiği Tehlikeye Düşüren Genç Kadın Ekipleri Zorladı