Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Gündem Ahmet Ercan: Malatya depremi 2023'teki 2 büyük depremin artçısı

Ahmet Ercan: Malatya depremi 2023'teki 2 büyük depremin artçısı

Malatya'da 5.9 büyüklüğünde meydana gelen depremi yorumlayan Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Ahmet Ercan, 6 Şubat depreminin artçısı olduğunu söyledi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
KAYNAK: Haber Merkezi

Malatya'da sabah saatlerinde 5.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD); depremin merkez üssünü Malatya'nın Kale ilçesi olarak duyurdu. Malatya depremi Elazığ, Adıyaman ve Diyarbakır'da da hissedilirken; Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Ahmet Ercan, korku yaratan sarsıntı hakkında değerlendirme yaptı.

"malatya'daki deprem 6 şubat depremlerinin artçısı "

Jeofizik Mühendisleri Odası tarafından Ankara'da düzenlenen Türkiye Jeofizik Kongre ve Sergisi'ne katılan Prof. Dr. Ahmet Ercan, Malatya'da 6 büyüklüğünde meydana gelen depremin 2023 yılında olan 2 tane büyük depremin artçısı olduğunu söyledi. Ercan, en az 2027 yılına kadar 6-6,5, belki bazı yerlerde 7'ye varan artçı depremlerin bölgede görülebileceğini belirtti.

"7'ye varan artçı depremleri bu bölgede görürsek şaşırtıcı olmaz"

Prof. Dr. Ahmet Ercan'ın açıklaması şöyle: "Bugün Malatya'da 6 büyüklüğünde bir deprem oldu. Bu deprem 2023 yılında olan 2 tane büyük depremin artçısıdır. 2023'teki boşalma yaklaşık dört kırıklı olmuştu. Doğu Anadolu kırığı, Ölü Deniz kırığı, aynı zamanda Bitlis Kenet kuşağı dediğimiz Arap Kalkanı, Adana kırıkları ve Kıbrıs Yayı boyunca boşalmalar olmuştu. Dolayısıyla yaklaşık 8 büyüklüğündeki boşalmaların artçıları azdı. Beklediğimiz artçılar yaklaşık 6.5-7'ye kadar varabilecek, eksik artçı depremlerdi. Bu depremlerden bir tanesi gecikmeli olarak bugün Malatya'da oldu. En az 2027 yılına kadar 6-6,5 belki bazı yerlerde 7'ye varan artçı depremleri bu bölgede görürsek şaşırtıcı olmaz. Dolayısıyla bu patlayan ve harekete geçen dört ana kırık boyunca artı depremlerin sürmesi ne yazık ki beklenmelidir. Altı büyüklüğündeki depremden sonra 5-5.2'ye varan Malatya depremleri yine bu bölgede görülebilir."
 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
DHBT Sınavı sonuçları açıklandı: ÖSYM DHBT sınav sonucu sorgulama

DHBT Sınavı sonuçları açıklandı: ÖSYM DHBT sınav sonucu sorgulama