Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Asayiş Malatya'da Depremden Sonra Kerpiç Evler Zarar Gördü

Malatya'da Depremden Sonra Kerpiç Evler Zarar Gördü

Malatya'nın Kale ilçesi merkezli 5.9 büyüklüğündeki deprem, ilçeye bağlı Kozluk Mahallesi'nde bazı kerpiç evlerde hasara yol açtı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Malatya'da Depremden Sonra Kerpiç Evler Zarar Gördü
KAYNAK: İhlas Haber Ajansı (İHA)

Malatya'nın Kale ilçesinde merkez üssü olan 5,9 büyüklüğündeki deprem, ilçeye bağlı Kozluk Mahallesi'nde büyük bir paniğe neden oldu. Mahallede özellikle eski ve kerpiç evler ağır hasar gördü. Depremin etkisiyle, önceden hasar almış kullanılmayan iki katlı bir kerpiç evin duvarlarında ciddi çatlaklar oluştu.

Deprem sırasında, mahalledeki bazı su boruları patladı ve bu da hem su kesintilerine hem de altyapıda sorunlara yol açtı. Şiddetli sarsıntı sonrası, mahallede yaşayan vatandaşlar korku içinde evlerini terk ederek güvenli bölgelere sığındı.

Mahallede büyük panik yaşandı

Depremin etkisiyle büyük bir korku yaşayan Kozluk Mahallesi halkı, evlerini terk etmek zorunda kaldı. Deprem anında, su borularının patlaması ve bazı evlerde meydana gelen hasarlar, paniği artırdı. Özellikle, evleri ağır hasar gören bazı vatandaşlar, riskli binalarda kalan eşyalarını çıkartmaya çalıştı

Yerel kaynaklardan edinilen bilgilere göre, mahallede herhangi bir can kaybı ya da ciddi yaralanma rapor edilmedi. Ancak, deprem sonrası oluşan hasarın boyutu, mahallede yaşayanlar arasında endişeye yol açtı.

Kaya parçaları yola düştü

Deprem yalnızca evlerde değil, mahalleye giden yolda da hasara neden oldu. Kozluk Mahallesi'ne giden dağlık yol üzerinde, sarsıntı nedeniyle büyük kaya parçalarının düştüğü görüldü. Bu durum, yolda ulaşımı zorlaştırırken, yetkililer gerekli önlemleri almak için harekete geçti.

Yetkililer, vatandaşlara özellikle hasarlı binalardan uzak durmaları konusunda uyarılarda bulunuyor. Bölgeye gönderilen ekipler, hasar tespit çalışmalarını hızla sürdürürken, gerekli önlemler alınarak daha fazla zarar oluşmasının önüne geçilmesi hedefleniyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ahmet Ercan: Malatya depremi 2023'teki 2 büyük depremin artçısı

Ahmet Ercan: Malatya depremi 2023'teki 2 büyük depremin artçısı