Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Gündem Naci Görür'den 5.9'luk Malatya depremi açıklaması!

Naci Görür'den 5.9'luk Malatya depremi açıklaması!

Malatya'daki 5.9 büyüklüğündeki depremin ardından Prof. Dr. Naci Görür açıklama yaptı. Malatya depremi 6 Şubat depremleriyle bağlantılı mı? İşte yanıtı...

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Naci Görür'den 5.9'luk Malatya depremi açıklaması!
KAYNAK: İHA

Malatya 5.9 büyüklüğünde depremle sarsıldı. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD); merkez üssü Malatya'nın Kale ilçesi olan deprem 5.9 büyüklüğünde ölçüldü.

Malatya'daki 5.9 büyüklüğündeki deprem Elazığ, Adıyaman ve Diyarbakır'da da hissedildi. Deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, Malatya'daki depremin ardından değerlendirmede bulundu.

Naci Görür'den 5.9'luk Malatya depremi açıklaması!

Prof. Dr. Naci Görür, "Akuşağı-Kale/Malatya’da 6,0 büyüklüğünde deprem oldu. Doğu Anadolu Fay Zonu üzerinde. Biliyorsunuz 2020 yılında Elazığ depremi nedeniyle bu fay büyük ölçüde kırılmıştı. Muhtemelen bugün olan deprem 6 Şubat 2023 depremlerinin bu faya enerji transferinin bir sonucudur. Endişe yok." ifadelerini kullandı. 

Doğu Anadolu Fay Hattı nerede?

Doğu Anadolu Fay Hattı, Türkiye'nin doğusunda olan doğrultu atımlı bir fay hattı olarak biliniyor ve Anadolu Levhası ile kuzeye doğru hareket eden Arap Levhası arasındaki dönüşüm tipi tektonik sınırı oluşturuyor. İki levhanın göreli hareketlerindeki fark, fay boyunca sol yanal harekette kendini gösteriyor. Doğu ve Kuzey Anadolu fay hatları, Avrasya Levhası ile devam eden çarpışma nedeniyle sıkıştırılan Anadolu Levhasının batıya doğru hareketini barındırıyor. Ölü Deniz Transform Fayı'nın kuzey ucundaki Maraş üçlü eklemi ile başlayan Doğu Anadolu Fay Hattı, Kuzey Anadolu Fay Hattı ile birleştiği Karlıova üçlü ekleminde kuzeydoğu yönünde son buluyor.

Doğu Anadolu Fay Hattı hangi illeri kapsıyor?

6 Şubat depremlerinin meydana geldiği Doğu Anadolu Fay Hattı, Hatay'dan başlayarak Kahramanmaraş, Adıyaman, Malatya, Elazığ, Bingöl'ü kapsıyor. 550 kilometre uzunluğundaki Doğu Anadolu Fay Hattı, Bingöl'ün Karlıova ilçesinde Kuzey Anadolu Fay Hattı ile birleşirken, batı ucu da Batı Akdeniz'deki Ölü Deniz Çatlağı'na kadar uzanıyor.

Doğu Anadolu Fay Hattı'nda hangi depremler oldu?

Doğu Anadolu Fay Hattı'nda 1998 Adana-Ceyhan depremi, 2003 Bingöl depremi, 2010 Elâzığ depremi, 2020 Elazığ depremi ve 2023 Kahramanmaraş depremleri meydana geldi.

Türkiye'nin en büyük fay hattı nerede?

Türkiye'nin en büyük fay hattı, Kuzey Anadolu Fayı'dır. 1100 km uzunluğunda sağ yönlü ve doğrultu atımlı aktif fay hattı olan Kuzey Anadolu Fayı, Van Gölü'nden Saros Körfezi'ne kadar tüm kuzey Anadolu'yu kesiyor. 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Kızlar Sevgiliniz Böyle Davranıyorsa Ayrılın! Bu 5 Harekete Dikkat!

Kızlar Sevgiliniz Böyle Davranıyorsa Ayrılın! Bu 5 Harekete Dikkat!