Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Gündem Erdoğan'dan Köfteci Yusuf açıklaması! Domuz eti skandalına ne dedi?

Erdoğan'dan Köfteci Yusuf açıklaması! Domuz eti skandalına ne dedi?

Köfteci Yusuf'un ürünlerinde domuz eti tespit edilmişti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bakanlık tarafından ifşa edilen firma hakkındaki soruyu yanıtladı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Erdoğan'dan Köfteci Yusuf açıklaması! Domuz eti skandalına ne dedi?
KAYNAK: Haber Merkezi

Arnavutluk ve Sırbistan ziyaretlerini tamamlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yurda dönerken uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından ürünlerinde domuz eti tespit edilen Köfteci Yusuf ile ilgili de açıklamada bulundu.

“Herkesin kendini savunma hakkı bulunuyor”

Bir soru üzerine Tarım Bakanlığı’nın sağlığı tehdit eden gıdalar, taklit-tağşiş ürünler ve ürünlerde domuz eti kullanımıyla mücadelesine değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları söyledi:

“Türkiye'de 724 bin gıda işletmesi var. Bunlar üretenler, satanlar, dağıtanlar. Bunlar her yıl Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından mutlaka bir kez denetlenir. Bu yıl denetimlerin sayısı 1 milyona yaklaştı. Tarım ve Orman Bakanlığımız bir sıkıntı tespit edildiği anda bunları elektronik olarak anlık takip edilebilecek bir hale getirdi. Sözünü ettiğiniz köftecideki denetimde Ankara’da iki şubede uygunsuz gıda tespiti yapılıyor. Savcılığa suç duyurusunda bulunuluyor. İtiraz süreçleri oluyor. Mahkeme Tarım Bakanlığımızın kararını önce iptal ediyor, Bakanlık tarafından bu karara itiraz edildiğinde bu kez itirazlar kabul ediliyor. Yargı süreci tamamlandığında ve kesinleştiğinde de bu denetim raporu yayımlanıyor. Bakanlığımızın yapmış olduğu idari işlemler de yargısal denetim altındadır. Herkesin de kendini savunma hakkı bulunuyor. Netice itibarıyla mahkeme nihai kararı veriyor, Bakanlık da denetimin sonucunu yayımlıyor. Bu denetimlerimiz devam edecek, devam ediyor.”

ne olmuştu?

Tarım ve Orman Bakanlığı, 2 Ekim 2024'ten itibaren sağlığa zararlı ve taklit-tağşiş ürünleri Güvenilir Gıda sitesinde yayınlamaya başladı. Ürünlerinde domuz eti olduğu iddia edilen Köfteci Yusuf, eleştirilerin ardından, ürünlerinde domuz eti kullanılmadığını belirten bir açıklama yayınladı ve bakanlığın denetimlerinde teknik hatalar olduğunu iddia etti.

Gelişmenin ardından Tarım ve Orman Bakanlığı'nın Güvenilir Gıda sitesindeki Sağlığı Tehlikeye Düşürecek Gıdalar listesine Köfteci Yusuf ürünleri de eklendi. Bakanlık tarafından 10 Ekim 2024 tarihinde yapılan açıklamada, Köfteci Yusuf markasına ait iki üründe domuz eti tespit edildiği belirtildi. 28 Şubat 2024 tarihli partiye ait köfte ürününde domuz eti tespit edildi. Üretim yeri Bursa'nın Yenişehir ilçesi olarak kaydedildi. 10 Şubat 2024 tarihinde dondurulmuş dana eti dönerde de domuz eti bulundu. Bu ürün de aynı şekilde Bursa'nın Yenişehir ilçesindeki üretim yerinde hazırlandı.
 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Skandallar büyüyor: Bu sefer de sucuk diye eşek at eti yedirdiler!

Skandallar büyüyor: Bu sefer de sucuk diye eşek at eti yedirdiler!