Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Gündem Meteoroloji uyardı: Kuvvetli yağışlara dikkat! 13 Ekim hava durumu

Meteoroloji uyardı: Kuvvetli yağışlara dikkat! 13 Ekim hava durumu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, ülke genelinde sağanak yağış uyarısı yaptı. Özellikle Karadeniz kıyılarında yerel olarak kuvvetli yağış bekleniyor.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Meteoroloji uyardı: Kuvvetli yağışlara dikkat! 13 Ekim hava durumu
KAYNAK: Haber Merkezi

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son tahminlere göre, Türkiye genelinde hava durumu parçalı ve yer yer çok bulutlu olacak. Marmara'nın doğusu, Doğu Akdeniz, Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzey ve batı kesimleri, Balıkesir, Kütahya, Çankırı, Yozgat, Sivas çevreleri ile Çanakkale'nin iç kesimleri ve Batı Akdeniz’in Toroslar bölgesinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

Kuvvetli yağış uyarısı

Yağışların, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Sinop, Artvin ve Ardahan çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Rize çevreleri ve Artvin'in kıyı kesimlerinde ise yağışların çok kuvvetli olması bekleniyor. Bu bölgelerde yaşayan vatandaşların, sel ve su baskını gibi olumsuz durumlara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları uyarısında bulunuldu.

Hava sıcaklıkları

Hava sıcaklıkları, ülkemizin kuzey, iç ve batı kesimlerinde 4 ila 6 derece azalacak. Diğer bölgelerde ise önemli bir değişiklik beklenmiyor. Sabah ve gece saatlerinde Marmara, İç Ege, Batı Karadeniz ile İç Anadolu'nun kuzeyinde pus ve sis hadiseleri görülecek.

Rüzgar durumu

Rüzgar genellikle güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esecek. Denizlerde ise Orta Karadeniz’de fırtınamsı rüzgar bekleniyor. Batı Karadeniz'de 3 ila 5 kuvvetinde esmesi tahmin edilen rüzgarın, akşam saatlerinden itibaren kuzeydoğudan 5 ila 7 kuvvetinde esmesi bekleniyor.

Bölgelere göre hava durumu

Marmara Bölgesi: Parçalı bulutlu ve yağışlı

Marmara Bölgesi'nde parçalı ve çok bulutlu bir hava hakim olacak. Balıkesir ve Çanakkale’nin iç kesimleri ile bölgenin doğusunda yerel sağanak yağışlar etkili olabilir. Sabah ve gece saatlerinde özellikle batı kesimlerinde pus ve sis bekleniyor.

Ege Bölgesi: Kuzey kesimlerde yağış bekleniyor

Ege Bölgesi genelinde parçalı ve az bulutlu bir hava görülecek. Kuzey kesimlerde yer yer çok bulutlu, Kütahya çevrelerinde ise sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde pus ve sis oluşabilir.

Akdeniz Bölgesi: Sağanak yağışlar etkili olacak

Akdeniz Bölgesi'nde parçalı ve yer yer çok bulutlu bir hava bekleniyor. Özellikle Doğu Akdeniz ve Batı Akdeniz’in Toroslar kesimlerinde sağanak yağışlar etkili olabilir.

İç Anadolu Bölgesi: Pus ve sis bekleniyor

İç Anadolu’da parçalı ve çok bulutlu bir hava bekleniyor. Çankırı, Yozgat ve Sivas çevrelerinde yerel sağanak yağışlar görülebilir. Bölgenin kuzeybatısında sabah ve gece saatlerinde pus ve sis etkili olabilir.

Batı Karadeniz Bölgesi: Kuvvetli yağış uyarısı

Batı Karadeniz’de parçalı ve çok bulutlu bir hava bekleniyor. Sinop çevreleri ve Kastamonu’nun kıyı kesimlerinde kuvvetli sağanak yağışlar etkili olacak. Yağışlar sabah saatlerinde yer yer kuvvetli olabilir. Gece saatlerinde pus ve sis görülebilir.

Orta ve Doğu Karadeniz: Yağışlar kuvvetli olacak

Orta ve Doğu Karadeniz’de de parçalı ve çok bulutlu bir hava bekleniyor. Kıyı kesimlerinde sağanak yağışlar kuvvetli olacak, özellikle Rize ve Artvin çevrelerinde yer yer çok kuvvetli yağışlar görülebilir.

Doğu Anadolu Bölgesi: Yerel yağışlar görülecek

Doğu Anadolu’nun kuzey ve batısında yerel sağanak yağışlar etkili olacak. Özellikle Ardahan çevrelerinde yağışların yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi: Az bulutlu

Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde parçalı ve az bulutlu bir hava bekleniyor.

Denizlerde hava durumu

Orta Karadeniz’de fırtınamsı rüzgar bekleniyor. Batı Karadeniz'de kuzeybatıdan 4 ila 6 kuvvetinde esecek rüzgar, akşam saatlerinde kuzeydoğudan 5 ila 7 kuvvetinde esecek. Dalga yüksekliği yer yer 3 metreye ulaşabilir.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Antalya elektrik kesintisi! Antalya'daki 6 ilçede elektrik kesintisi

Antalya elektrik kesintisi! Antalya'daki 6 ilçede elektrik kesintisi