Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Gündem AKP'li Belediye Başkanı Hakkında Suç Duyurusu Yapıldı

AKP'li Belediye Başkanı Hakkında Suç Duyurusu Yapıldı

Gebze Belediyesi'ne ait barınakta öldür*len köpek ve kedilerle ilgili Halkın Kurtuluş Partisi suç duyurusunda bulundu. HKP, belediye yetkililerini suçladı.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
AKP'li Belediye Başkanı Hakkında Suç Duyurusu Yapıldı
KAYNAK: Haber Merkezi

Gebze Belediyesi’ne ait barınağın önünde çöp konteynerinde öldür*lmüş köpek ve kedilerin bulunmasının ardından tepkiler büyüyor. Halkın Kurtuluş Partisi (HKP), bu korkunç olayla ilgili olarak AKP'li Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, Gebze Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü ve sorumlu veteriner hekimler hakkında suç duyurusunda bulundu.

AKP'li Belediye Başkanı Hakkında Suç Duyurusu Yapıldı

HKP’den Suç Duyurusu

HKP avukatları, Gebze Cumhuriyet Başsavcılığı'na sundukları suç duyurusunda, belediye yetkililerini "görevi kötüye kullanma" ve "5199 sayılı Hayvan Koruma Kanununa muhalefet" suçlarından sorumlu tuttuklarını belirtti. Suç duyurusu dilekçesinde, özellikle son yıllarda artan hayvanlara yönelik şiddet vakalarına dikkat çekildi.

HKP’nin sunduğu dilekçede, hayvanların korunmasıyla ilgili sorumluluklarını yerine getirmeyen yetkililerin, sokak hayvanlarına yönelik uygulamalarının zulme dönüştüğü iddia edildi. Hayvanların kısırlaştırılmadığı, aç ve susuz bırakıldığı, barınaklarda kötü muameleye maruz kaldığı belirtilen dilekçede, belediyelerin sokak hayvanlarını toplatıp ölüm kamplarına gönderdikleri vurgulandı.

"Sokak Hayvanlarının İmhasına Yönelik Kanun" Tepkisi

HKP’nin suç duyurusunda, AKP hükümetinin çıkardığı ve sokak hayvanlarının kitlesel imhasını öngören yasaya da tepki gösterildi. Bu yasa ile belediyelerin, hayvanları toplayıp işkenceyle öldürdüğü iddia edilerek, söz konusu uygulamaların kanun, vicdan ve usule aykırı olduğu dile getirildi.

Hayvan Hakları İçin Adalet Talebi

HKP avukatları, hayvanlara yönelik işkencenin ve katliamların cezasız kalmaması gerektiğini belirterek, sorumlu kişilerin cezalandırılmasını talep etti. Ayrıca, yetkililerin hayvan refahını sağlama konusundaki görevlerini ihmal ettiğini ve hayvanları hedef gösteren açıklamalarının, şiddetin artmasına neden olduğunu savundu.

NE OLMUŞTU?

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde bulunan Pelitli Mahallesi'ndeki Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi’nde 30 köpek, 14 kedi ve 1 karganın iğneyle zehirlenerek öldürü*düğü iddiası, büyük tepki topladı. Olay, bir hayvanseverin barınakta daha önce gördüğü hayvanların ortadan kaybolduğunu fark etmesiyle ortaya çıktı. Merkezin arka kısmında çöp konteynerlerinde poşetlere sarılı ölmüş hayvanları bulan kişi, durumu yetkililere bildirdi.

Olayın duyulması üzerine hayvanseverler ve belediye yetkilileri barınağa giderek incelemelerde bulundu. CHP Kocaeli Milletvekili Nail Çiler de bölgeye giderek durumu yerinde inceledi ve Gebze Belediyesi'ni derhal açıklama yapmaya davet etti. Çiler, "Bu olay Gebze'ye yakışmıyor, vahşet olarak nitelendiriyorum. Yetkililerin acilen açıklama yapması gerekiyor." ifadelerini kullandı.

Kocaeli Valiliği, hayvan öl*mleriyle ilgili hem adli hem de idari soruşturma başlatıldığını duyurdu. Valilik, olayın tüm detaylarıyla araştırıldığını belirtti.

Gebze Belediyesi, olayın ardından bir açıklama yaparak ilgili yetkililerin açığa alındığını bildirdi. Yapılan açıklamada, çöp konteynerlerinde bulunan köpeklerden 16’sının sokaklardan cansız olarak toplandığı, 3 köpeğin trafik kazası sonucu öldüğü, 10 köpeğin ise hastalıklar nedeniyle hayatını kaybettiği ifade edildi.

Aynı açıklamada kedilerden 9'unun çeşitli sebeplerle sokaklardan öl* olarak toplandığı, 4'ünün trafik kazasında öldüğü ve 2 kedinin ise tedaviye cevap vermediği belirtildi. Belediye, görüntülerin kabul edilemez olduğunu vurguladı ve can kayıplarıyla ilgili tutanakların ilgili birimlere teslim edildiğini açıkladı

Gebze Belediyesi, olayın soruşturma sürecinde ilgili kişilerin açığa alındığını ve Gebze Cumhuriyet Başsavcılığı’nın da görüntülerle ilgili soruşturma başlattığını duyurdu. Hayvanseverler ise olayın peşini bırakmayacaklarını ve adaletin sağlanması için mücadeleye devam edeceklerini belirtti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Manuel Lettenbichler Sea To Sky Enduro Yarışında Birinci Oldu

Manuel Lettenbichler Sea To Sky Enduro Yarışında Birinci Oldu