Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Gündem Meteoroloji kar yağışı için uyardı: Hazırlıklı olun

Meteoroloji kar yağışı için uyardı: Hazırlıklı olun

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 4 Şubat hava durumu raporunu yayınladı. Yağışlı geçecek bölgelerde kar ve karla karışık yağmur bekleniyor. Sıcaklıklar genel olarak değişmeyecek.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Meteoroloji kar yağışı için uyardı: Hazırlıklı olun
KAYNAK: Haber Merkezi

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, ülke genelinde parçalı ve çok bulutlu bir hava beklenmektedir. Marmara'nın doğusu, Doğu Akdeniz (Mersin hariç), İç Anadolu'nun kuzeydoğusu, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Anadolu (Malatya ve Kars dışında), Güneydoğu Anadolu ile Çankırı, Artvin, Gümüşhane ve Bayburt çevrelerinde yağışlı bir hava öngörülmektedir.

Yağış Durumu:

Antep, Urfa, Çankırı, Artvin, Gümüşhane ve Bayburt'ta sağanak yağışlar, Bolu, Düzce, Zonguldak, Diyarbakır, Siirt, Van, Amasya, Erzurum, Tokat'ta ise kar yağışı ve karla karışık yağmur beklenmektedir. Kıyı kesimler ile Güneydoğu Anadolu'nda yağmur ve sağanak, diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde yağışlar görülecektir.

Sıcaklık Durumu:

Hava sıcaklıkları kuzeybatı kesimlerde 2 ila 4 derece artarken, diğer bölgelerde önemli bir değişiklik beklenmemektedir.

Yağmur

Bölgesel Hava Durumu:

Marmara Bölgesi:

Marmara'nın doğusu parçalı ve çok bulutlu olup, akşam saatlerinden itibaren yağışlı geçecektir. Yağışların genellikle yağmur, Bilecik çevrelerinde ise karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması öngörülmektedir. Bölge genelinde yer yer pus ve sis hadisesi görüleceği tahmin edilmektedir.

İç Anadolu Bölgesi:

İç Anadolu parçalı ve çok bulutlu olup, gece saatlerinde kuzeydoğu kesimleri ile Çankırı çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçecektir. Bölge genelinde pus ve sis hadisesi ile birlikte buzlanma ve don olayı beklenmektedir.

Batı Karadeniz Bölgesi:

Batı Karadeniz parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren kıyılarında yağmur iç kesimlerinde ise karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçecektir. İç kesimlerinde pus ve sis hadisesi ile birlikte buzlanma ve don olayı beklenmektedir.

Orta ve Doğu Karadeniz Bölgesi:

Orta Karadeniz ile Gümüşhane, Bayburt ve Artvin çevrelerinde yağışlı bir hava öngörülmektedir. Yağışların kıyılarında yağmur, iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklenirken, iç kesimlerinde pus ve sis hadisesi görülebilir. Dağlık ve kar örtüsü ile kaplı dik yamaçlarda çığ tehlikesi bulunmaktadır.

Doğu Anadolu Bölgesi:

Doğu Anadolu parçalı ve çok bulutlu, Malatya ve Kars dışında bölge genelinde karla karışık yağmur ve kar yağışları beklenmektedir. Yer yer pus ve sis hadisesi ile birlikte buzlanma ve don olayı meydana gelebilir. Dağlık bölgelerde çığ tehlikesi bulunmaktadır.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi:

Güneydoğu Anadolu parçalı ve çok bulutlu olup, bölge genelinde aralıklı yağmur ve sağanak, Diyarbakır ve Siirt'in kuzeyinde yer yer karla karışık yağmurlu geçecektir. Pus ve yer yer sis hadisesi de beklenmektedir.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Alper Gezeravcı'nın dönüşü bir kez daha ertelendi

Alper Gezeravcı'nın dönüşü bir kez daha ertelendi