Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Gündem Konut alacaklar dikkat! Düşük faizli kredi şartları neler?

Konut alacaklar dikkat! Düşük faizli kredi şartları neler?

Ev almak zorlaşan dar ve orta gelirli vatandaşlar için konut kampanyası hazırlanıyor. Faiz oranları ve kimlerin faydalanabileceği netleşmeye başladı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Konut alacaklar dikkat! Düşük faizli kredi şartları neler?
KAYNAK: Haber Merkezi

Düşük faizli konut kredisi konusundaki son gelişmeler, milyonların dikkatini çekmeye devam ediyor. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Orta Vadeli Program (OVP) çerçevesinde ilk ev sahibi olacaklara destek sağlanacağını belirtti. Yılmaz, konut arzını artırmak ve birinci konut edinimini teşvik etmek amacıyla çalışmaların yapıldığını ifade etti.

konut-3

Cevdet Yılmaz, 20 Kasım'daki kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamalarda, Merkez Bankası ve BDDK işbirliğiyle ilk ev alımında kredi erişimini kolaylaştırdıklarını, ancak ikinci ve üçüncü konut alımlarında kredi imkânlarının sınırlı olduğunu belirtti. Yılmaz, konut sahipliğini sadece kredi odaklı değil, aynı zamanda konut arzıyla birlikte düşünmek gerektiğini vurgulayarak, bu dengeyi sağlamak için çaba harcanacağını dile getirdi.

Konut (2)

Habertürk'ten Ahmet Kıvanç'ın haberine göre, kira ve konut fiyat artışlarının enflasyondaki olumsuz etkilerini azaltmak için konut arzını artıracak uygulamalar hayata geçirilecek. Kamunun uygun koşullarda sağladığı konut kredileri, özellikle dar ve orta gelirli vatandaşları desteklemek amacıyla belirli standartlarda ve uygun fiyat aralığındaki yeni projelere yönlendirilecek.

Ülke Genelinde Konut Fiyatları Artacak Mı İşte 3. Çeyrek Raporu

İlk kez konut edinimini desteklemek için çalışmalar yapılacak ve belirli bir sayının üstünde konut sahipliğine kredi kısıtlamaları getirilecek. Birden fazla konut sahibi olanların konut kredilerine erişimini sınırlayan önlemler alınacak. Ayrıca, Sosyal Konut Projesi kapsamında 100 bin konutun tamamlanması planlanıyor.

konut2-9C8N_cover

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından duyurulması beklenen 1.20 düşük faizli konut kredisi kampanyası için çalışmaların tamamlandığı ve konunun yıl sonuna kadar Meclis gündemine geleceği tahmin ediliyor. Geçmiş kampanyalarda olduğu gibi, belirli şartları sağlayanlar, özellikle ilk kez ev alacaklar için uzun vadeli kredi seçeneklerinden faydalanabilecekler. İlk ev alacaklar için belirli bir süre o şehirde bulunma şartı da aranabilir. Kredi vadesinin önceki kampanyalarda olduğu gibi 15 yıl olması bekleniyor, ancak düşük faizli ev kampanyasında 120 ay dışında 15 yıl yani 180 aya kadar vadelendirme imkanı sunulabilir.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Feyza Altun Kimdir? Nerelidir? Feyza Altun'un Eşi Kimdir?

Feyza Altun Kimdir? Nerelidir? Feyza Altun'un Eşi Kimdir?