Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Gündem İçişleri Bakanlığı Suriyelilere 1 Kasım'a kadar süre verdi

İçişleri Bakanlığı Suriyelilere 1 Kasım'a kadar süre verdi

İçişleri Bakanlığı, Suriyelilere adres güncellemesi için son çağrısını yaptı. 1 Kasım'a kadar güncelleme yapmayanların kayıtları silinecek.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
İçişleri Bakanlığı Suriyelilere 1 Kasım'a kadar süre verdi
KAYNAK: Haber Merkezi

İçişleri Bakanlığı, Türkiye'deki Suriyelilere adres güncelleme için son kez çağrı yaparak 1 Kasım'a kadar süre tanıdı. Bu tarihe kadar adresini güncellemeyen Suriyelilerin kayıtları silinecek.

Adres güncelleme süreci sona eriyor

İçişleri Bakanlığı, Türkiye'deki Suriyelilerin adres bilgilerinin güncellenmesi çalışmalarını yaklaşık 8 aydır sürdürüyor. Bu süreçte, Suriyelilerin adres bilgileri detaylı bir şekilde incelenerek güncellendi. Bakanlık, Suriyelilerin adreslerini doğru bir şekilde kaydetmek amacıyla adres tahkikatı uygulaması başlatmıştı.

İçişleri Bakanlığı Suriyelilere 1 Kasım'a kadar süre verdi

90 ve 60 günlük süreler tanındı

Adres bilgilerini güncellemeyen Suriyelilere ilk etapta 90 gün, ardından 60 gün ek süre verildi. Ekim ayı sonunda bu süreler tamamen dolmuş olacak. Adresini güncellemeyen 200 binden fazla Suriyelinin kayıtlarının silinme riski bulunuyor. Kayıtları silinenler, devletin sunduğu hizmetlerden faydalanamayacak.

Yasa dışı göç riski

Adresini güncellemeyen Suriyeliler, sürenin bitiminde "kaçak" durumuna düşecek. Güvenlik kaynakları, güncelleme yapmayan kişilerin büyük bir kısmının yasa dışı yollarla Avrupa’ya göç etmiş olabileceğini belirtiyor. Bu kişiler hakkında ilgili bakanlıklara bilgi verildi ve hiçbir hizmet kaydı bulunmadığı ifade edildi. Yetkililer, bu durumdaki Suriyelilerin ülkelerine dönmemiş olma ihtimalinin yüksek olduğunu, bu sebeple yasa dışı yollarla yurt dışına çıkmış olabileceklerini vurguluyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Manavgat’ta ehliyetsiz sürücüye ceza kesildi, motosiklet bağlandı

Manavgat’ta ehliyetsiz sürücüye ceza kesildi, motosiklet bağlandı