Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Gündem Harp Okulu'nda teğmen krizi: 40'a yakın komutanın görev yeri değişti

Harp Okulu'nda teğmen krizi: 40'a yakın komutanın görev yeri değişti

Kara Harp Okulu'ndaki mezuniyet töreni sonrası teğmenlerin yemin etmesi soruşturma ve görev değişikliklerine neden oldu. İşte detaylar...

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Harp Okulu'nda teğmen krizi: 40'a yakın komutanın görev yeri değişti
KAYNAK: Haber Merkezi

Kara Harp Okulu'ndaki mezuniyet töreni sonrası yaşanan olaylar, teğmenlerin kılıçlarını çekerek "Mustafa Kemal'in Askerleriyiz" diye yemin etmeleriyle başladı. Bu gelişmelerin ardından teğmenlere soruşturma açıldı, okulda köklü görev değişiklikleri yaşandı.

Teğmenler neden hedef alındı?

Kara Harp Okulu'ndaki mezuniyet töreninde teğmenler, yıllardan beri süregelen geleneği yerine getirerek kılıçlarını çattı ve "Mustafa Kemal'in Askerleriyiz" diye yemin etti. Bu yemin, laik ve bağımsız Türkiye için yapıldığı halde, teğmenler hakkında soruşturma başlatıldı. Mezun olan teğmenlerden Ebru Eroğlu ve üç teğmenin ifadeleri alındı. Ancak, soruşturmanın sonucuna dair resmi bir açıklama yapılmadı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın tepkisi

Soruşturma açılmadan önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, teğmenlerin bu eylemine sert tepki gösterdi. Erdoğan, "Bu kılıçları kime çekiyorsunuz?" diyerek teğmenleri hedef aldı.

Harp Okulu'nda teğmen krizi: 40'a yakın komutanın görev yeri değişti

MHP’nin tutumu ve Bahçeli'nin değişen tavrı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) başlangıçta teğmenlere destek verirken, Genel Başkan Devlet Bahçeli, beklenmedik bir şekilde partisini ters köşeye yatırarak teğmenlere tepki gösterdi. Bu gelişme MHP içinde de şaşkınlık yarattı.

Köklü görev değişiklikleri: Komutanlar cezalandırıldı mı?

Gazeteci Müyesser Yıldız, yaşananların ardından Kara Harp Okulu'nda tabur, bölük ve takım komutanlarının toplu olarak görev yerlerinin değiştirildiğini yazdı. Yıldız, şahsi internet sitesinde şu açıklamayı yaptı: "Bu hafta içinde sayısı 40’ı bulan komutanlar görevden alındı ve Okul Komutanlığı emrine verildi. Yerlerine yeni atamalar yapıldı." Yıldız, komutanların tayin edilmediğini, teğmenlerin ifadeleri alındıktan sonra ihtiyaç duyulursa sorgulanmak üzere bu görevlere atanmadıklarını belirtti.

Mezuniyet töreni sonrası komutanlara yönelik iddialar

Teğmenlerin mezuniyet töreninde komutanların katılmaması ve bazı eski AKP milletvekillerinin bu durumu NATO ve FETÖ'yle ilişkilendirmesi de gündeme geldi. Yıldız, bu iddialara ilişkin açıklama yaparak Kara Harp Okulu Komutanı Gültekin Yaralı'nın YAŞ kararlarıyla terfi ettiğini, yerine Tuğgeneral Levent Sabahattin Güldağı’nın getirildiğini hatırlattı. Her iki komutanın da yeni görevlerine 30 Ağustos itibarıyla başladığını ve tören alanında Alay Komutan Vekilinin hazır bulunduğunu belirtti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Mersin'de Kivi Şenliği düzenlendi! Başkan Seçer'den üreticilere destek

Mersin'de Kivi Şenliği düzenlendi! Başkan Seçer'den üreticilere destek