Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Gündem “Kırcami, Antalya için ihtiyaçtır”

“Kırcami, Antalya için ihtiyaçtır”

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Haziran Ayı meclisi, Ahmet Öztürk başkanlığında toplandı. Gündemi değerlendiren ATSO Başkanı Ali Bahar, Kırcami’de ki imar sorununa değinerek, “Kırcami sorununu çözmek Antalya için bir ihtiyaçtır. Kırcami sorunu siyaset üstü bir konudur” dedi.

4 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
“Kırcami, Antalya için ihtiyaçtır”

ATSO Başkanı Ali Bahar, Kırcami imar sorunu hakkında, “Kırcami iki kere imara açılmış iki kerede iptal edilmiştir. 8 mahallenin tamamını 2 mahallenin de bir kısmını ilgilendiren 40 yıla yakın bir zamandır tapu ve imar sorununu yakından takip ediyoruz. Bu konu siyaset üstü bir konudur. Antalya için bir ihtiyaçtır. Yaklaşık 100 bin kişinin yaşadığı 1477 hektar olan bu alan alternatif yerleşim alanıdır. Depreme dayanıklı konutlar inşa edilmesi barınama sorunu için çözümdür. Akıllı şehir statüsünde yeniden tasarlanması fırsat niteliğindedir. Bu işin siyasetinden çıkıp şehrin faydasına odaklanmamız şarttır” ifadelerini kullandı.

“ANTALYA’YI SAHİPLENİYORUZ”

Başkan Ali Bahar, Türkiye gündemi ile ilgili olarak, “Seçimlerin ardından ülkemizi ikinci yüzyıla taşıyacak kadrolar belli oldu. Bütün bakanların bu kalkınma yolculuğunda ekonomiden, demokrasiye, eğitimden, gençliğe, kadından, çevreye, adaletten liyakate bütün görevlerini ülkemizin birliği için kullanacaklarına inanıyorum. Hayallerimizdeki Türkiye’yi inşa etmek için herkese önemli görevler düşmektedir. ATSO olarak kamu, özel sektör ve sivil toplum işbirliğinin parçası olarak çözüm üretmeye devam edeceğiz. ATSO’nun önemini ve gücünü sizlere hatırlatmak istiyoruz. 60 bine yakın üye 1545 adet farklı koda sahip işletmelerimiz bulunmakta. Tüm odalar içinde en büyük 4’üncü odayız. Bu gücü biz biliyoruz ve bu gücü arkamıza alıyoruz. Antalya’mızı sahipleniyoruz. Cumhuriyet’in ikinci yüzyılında Antalya için çalışacağız. Büyük bir oda güçlü bir şehiriz. Birlikte çalışacak ve üreteceğiz. Odamızın geleneği her zaman odamızın üyelerinin görüşlerini yansıtmaktır. Ekonomide, bilimde, sanatta ve teknolojide güçlü yarınlar için milli birlik prensibi ile her güçlüğü yeneceğiz” ifadelerini kullandı.

ENERJİDE MİLLİLİK VURGUSU

Asgari ücretin net 11 bin 402 TL olarak açıklanması sonrası Başkan Ali Bahar, “Asgari ücrette yüzde 34 artış yapıldı. Asgari ücretli çalışanların enflasyon karşısında alım güçlerinin erimesine karşın bu artış son derece önemliydi. Bu yalnızca asgari ücretlinin desteklenmesi açısında değil ekonomik canlılığı kaybetmemesi için önemliydi. Bu artış işverenler açısından ek maliyet yaratarak işsizliğin yükselmesine yol açabileceğini düşünmekteyiz. Ekonomi ile ilgili tespitlerimiz siyaset üstü ve rasyonel davranışlardır. Biz iş dünyasında belirsizliklerin ortadan kalkması ve yapısal reformlara ihtiyacımız var demiştik. Bu konuda merkez bankası yönetimi tamamen değişti. Bu da bize para politikalarının piyasa beklentileri yönünde değişeceği konusunda güçlü sinyaller verdi. Biz faizler ve finansmana erişim konusunda uzun süredir yaşadığımız belirsizliğin bir an önce istikrara kavuşması gerektiğini söylemiştik. Merkez Bankası iki buçuk yıldır izlediği politikanın dışına çıkarak reel piyasa koşullarına uyum konusunda sinyaller verdi. 24 ay sonrası için tüfe beklentisi yüzde 18,12’dir. 12 ay sonrası için ise Dolar kuru beklentisi 29 TL’dir. Bu rakamlar enflasyonla mücadeleye devam edeceğiz demektir. Önümüzdeki aylarda enerji fiyatları hem enflasyon hem de dış ticaret dengesi açısından sorun yaratabilir. Bu nedenle enerjide yerli kaynakların kullanımı ve yenilenebilir enerji kapasitesini geliştirmek gerekir. Türkiye yenilenebilir enerji kapasitesini arttırsa da fosil yakıtlarda dışa bağımlılığımız oldukça yüksek. Sürdürülebilir ekonomik büyüme için potansiyelimizi kullanmalıyız” diye konuştu.

“ANTALYA’NIN ENFLASYONUNUN HESAPLANMASI 3 YIL”

1’nci grup meslek komitesi meclis üyesi Ali Rıza Akıncı, ‘Antalya kendi enflasyonunu, TEFE ve TÜFE açıklayabilir mi?’ dedi. Bu konuyu proje dosyası haline getirdik ve sağlıklı bir oran açıklanması için ortalama 3 yıl veri toplanması gerektiğini tespit ettik. Konu özelinde yönetim kurulumuz ve kadromuz çalışmalarını sürdürüyorlar. 2’nci meslek komitesi meclis üyesi Hasan Taş kırmızı ette yaşanan fiyat sıkıntılarına dikkat çekti. Bu sorunun bir çok kurum tarafından görmezden geldiğini söyledi. Et ve Süt kurumu ve Kasaplar Federasyonu ile görüşme gerçekleştirdik. Çözümün ithalatta arandığını biliyorduk. Olması gereken yerli üretim teşviki ve besiciliği cazip hale getirmektir. Görüştüğümüz kurumlar ithal etlerin çözüm olmadığını ve şehre olan göçün bir an önce durması gerektiğini belirttiler. 21’inci grup meslek komitesi meclis üyesi Cenan Demir, Konyaaltı Sahili’nin sahipsiz kaldığından bahsetmişti. Aynı komite Nisan ayında aldığı kararda tüm komitelerde görüşülmüştü. Gerekli yazı Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne iletildi ve gerekli birime ulaştırıldı. Antalya’mıza yakışır bir Konyaaltı sahili herkesin arzusudur. GES ile ilgili aldığımız yatırım kararımız sona yaklaştı. Hizmet binası çatısına GES montajı bu ay başladı, temmuz ayı sonunda kurulum tamamlanarak aktif hale gelecek.

Arda KIR

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Malezya eski Başbakanı Muhammed'i kabul etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Malezya eski Başbakanı Muhammed'i kabul etti