Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Gündem KAMULAŞTIRMA KARARI Kaleiçi için de alınmalı!

KAMULAŞTIRMA KARARI Kaleiçi için de alınmalı!

Antalya Sanayi ve İşadamları Derneği (ANSİAD) Yönetim Kurulu Üyesi Akın Akay Akıncı, Balbey Mahallesi’yle ilgili Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle acilen alınan kamulaştırma kararının, Kaleiçi’nde bulunan ve bölgenin ruhuna aykırı olan 15 adet betonarme bina ilgili de alınmasını istedi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
KAMULAŞTIRMA KARARI  Kaleiçi için de alınmalı!

Akdeniz GERÇEK’e konuşan Antalya Sanayi ve İşadamları Derneği (ANSİAD) Yönetim Kurulu Üyesi Akın Akay Akıncı, Balbey Mahallesi ile ilgili Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle acilen alınan kamulaştırma kararının, Antalya’nın ve dünyanın gözbebeği Kaleiçi için de alınması gerektiğini söyledi.

ADETA ÇÜRÜK DİŞ GİBİ!

“Antalya’nın göbeğinde koskoca Balbey Mahallesi acil kamulaştırma yapılabiliyor da gözbebeğimiz Kaleiçi’nin ruhuna aykırı yalnızca 15 adet bina kamulaştırılamıyor” diyen Akıncı, şöyle devam etti: “Balbey’de bu kadar ciddi anlamda ve acil bir şekilde kamulaştırma yapılabiliyorsa bu aynı şekilde Kaleiçi’ndeki binalar için de yapılabilmeli. Adeta çürük diş gibi olan Kaleiçi’ne hiç yakışmayan betonarme binalar da aynı şekilde acil olarak kamulaştırılabilir. Yıllardır kanayan yara olan ve büyük tepki çeken bu konu da çok kolay çözüme kavuşturulabilir.”

KAMUOYU DA DESTEK VERİR

Kaleiçi’nde yapılacak kamulaştırma ile ilgili kamuoyundan da çok kolay destek alınabileceğini iddia eden Akıncı, “Çünkü kimse Kaleiçi’nde çok kötü bir görüntü oluşturan bu binaların yıkılmasına karşı çıkmaz. Kaleiçi sadece Antalya’nın değil dünyanın gözbebeği, dünya mirası bir bölge. Bunun çok da kolay olacağını düşünüyorum.  Hatta maliyeti ne olursa olsun bu kamulaştırma seçim öncesi bile olabilir. Türkiye güçlü bir ülkeyse, 15 tane betonarme bile için mi kamulaştırma parası bulunamayacak? Eğer, tamamıyla tarihi dokuya aykırı olan bu betonarme binaları kamulaştırabilirsek, Kaleiçi’nin siluetini de tamamen olması gerektiği konuma getirmiş oluruz” diye konuştu. Kubilay ELDEMİRCİ

 


 

 

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Filede büyük çekişme

Filede büyük çekişme