Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gündem Kuzey Marmara Otoyolu'nda sapağı kaçıran 100 TL ek ücret ödüyor

Kuzey Marmara Otoyolu'nda sapağı kaçıran 100 TL ek ücret ödüyor

Kuzey Marmara Otoyolu'nda sapağı kaçıran sürücüler, 37 kilometre fazladan yol yapıp 100 TL’ye yakın ek ücret ödemek zorunda kalıyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Kuzey Marmara Otoyolu'nda sapağı kaçıran 100 TL ek ücret ödüyor
KAYNAK: İHA

Kuzey Marmara Otoyolu'nu kullanan sürücüler, bir sapağı kaçırmanın bedelini ağır ödüyor. İstanbul Havalimanı’ndan Atatürk Havalimanı yönüne gitmek isteyen sürücüler, yanlış bir dönüş yapmaları halinde Kilyos’a kadar gitmek zorunda kalıyor. Bu yanlış dönüş sonucunda sürücüler, Uskumruköy gişelerine kadar 18,5 kilometre gidiş ve 18,5 kilometre dönüş yaparak toplamda 37 kilometre fazladan yol kat ediyor. Bununla birlikte, yaklaşık 100 TL’yi bulan ek ücretle karşı karşıya kalıyorlar. Yol üzerinde Kilyos’a kadar herhangi bir dönüşün olmaması, sürücüleri zor durumda bırakıyor ve büyük tepki çekiyor.

Sürücüler ve Taksiciler Kuzey Marmara Otoyolu’nu Kullanmaktan Çekiniyor

Artan yol maliyetleri ve yaşanan mağduriyetler nedeniyle sürücüler ve taksiciler, İçtaş’a (İCA) bağlı Kuzey Marmara Otoyolu’nu tercih etmiyor. Özellikle HGS hesabında yeterli bakiye bulunmaması durumunda otoyolun bu ücreti icra yoluyla kat kat fazlasıyla tahsil etmesi, yıllardır çözülemeyen bir sorun olarak sürüyor. Bu duruma karşı sürücüler, beklenmedik bir sürprizle karşılaşmamak adına ücretsiz olan ve en çok tercih edilen alternatif güzergah olan Hasdal-Kemerburgaz yolunu kullanmayı tercih ediyor.

Otoyol Hakkında Birçok Şikayet Bulunuyor

Kuzey Marmara Otoyolu ile ilgili yaşanan sorunlar sosyal medyada ve internette sıkça dile getiriliyor. Otoyolun birçok şikayete konu olmasına rağmen, bu sorunlara karşı hala bir çözüm bulunamıyor. Yine de, birçok sıkıntıya rağmen otoyol, tüm navigasyon uygulamaları tarafından en kısa rota olarak öneriliyor. Bunun en büyük sebebi, sürücüler tarafından fazla tercih edilmediği için trafiksiz güzergah olarak öne çıkması.

Mağdur Sürücüler İsyan Ediyor

Otoyolda sapağı kaçıran sürücülerden Mehmet Kılıç, yaşadığı mağduriyeti şu sözlerle dile getirdi: "Sapağı biz de kaçırdık. Şu anda 1 saatlik yolu gidip döneceğiz. Herhangi bir tabela veya çıkış uyarısı görmedim. Şu anda gideceğim yolu 59 dakika gösteriyor. Yolu kaçırmadan önce 16 dakika gösteriyordu. Önlem alınması lazım, zaman ve para kıymetli."

Kuzey Marmara Otoyolu’nda Çözüm Bekleyen Sorunlar

Sürücüler, Kuzey Marmara Otoyolu’nda yaşanan bu mağduriyetlerin bir an önce çözülmesini talep ediyor. Yol üzerinde yönlendirme tabelalarının artırılması ve acil dönüş noktalarının eklenmesi gibi önlemlerle bu sorunların önüne geçilmesi mümkün olabilir. Yetkililerin sürücülerin bu haklı isyanına kulak vermesi ve gereken düzenlemeleri yapması bekleniyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Volkan Güneş Isparta Emniyet Müdürü olarak atandı!

Volkan Güneş Isparta Emniyet Müdürü olarak atandı!