Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gündem Konut kredisi faizleri düştü! Uzmanlar 'Ev almanın tam zamanı' dedi

Konut kredisi faizleri düştü! Uzmanlar 'Ev almanın tam zamanı' dedi

Konut kredisi faiz oranlarının düşmesi, emlak piyasasında hareketliliğe yol açtı. Uzmanlar, bu durumu alım fırsatı olarak değerlendiriyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Konut kredisi faizleri düştü! Uzmanlar 'Ev almanın tam zamanı' dedi
KAYNAK: Haber Merkezi

Konut kredisi faiz oranlarının düşmesi, yatırımcılar için yeni fırsatlar sunuyor. Özellikle mevduat faizlerinin gerilemesi ve altın fiyatlarının yükselmesi, gayrimenkul fiyatlarının artacağı beklentisini doğuruyor. Bu durum, yatırımcıların harekete geçmesine neden oldu.

Peki, konut kredisi faizleri ne kadar? Konut fiyatları artacak mı? Ev ne zaman alınmalı? İşte konunun detayları…

Uzmanlar ‘Fırsat’ Dedi

Kamu bankaları, satışları hareketlendiren önemli bir adım attı. Ziraat Bankası'nın sunduğu "Konut Kredisi Ürün Paketi" ile 60 aya kadar olan vadelerde faiz oranı %2.89'a, 120 aya kadar olan vadelerde ise %2.79'a indirildi. Bu gelişme, ev almak isteyenleri harekete geçirdi.

Konut Satışlarında Artış

Konut satışları, uzun bir durgunluk döneminin ardından Ağustos ayında aylık 135 bine ulaşarak toparlanma sinyalleri verdi. Kamu bankalarının faiz indirimleri sayesinde özellikle ikinci el konut piyasasında talep artışı yaşandı. Emlak uzmanları, altın ve mevduat birikimi olan yatırımcıların bu fırsatı değerlendirdiğini vurgulayarak, konut alımının şu an için ideal bir zaman olduğunu belirtiyor.

“Ev Almanın Tam Zamanı”

İstanbul Emlakçılar Odası Yönetim Kurulu Üyesi Yusuf Yılmaz, altın ve banka faizlerinden konut sektörüne kayış olduğunu ve bu hareketliliğin süreceğini öngördü. Emlak Danışmanı Arzum Pul ise nakit ve altın birikimi olanların konut alımı için ideal bir dönemde olduğunu belirterek, “Ev almanın tam zamanı” diyerek yatırımcılara çağrıda bulundu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Antalya Merkezli “Kuyu-27” Operasyonu: 32 Kişi Tutuklandı

Antalya Merkezli “Kuyu-27” Operasyonu: 32 Kişi Tutuklandı