Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Gündem Çevreci 40 tesise ödül

Çevreci 40 tesise ödül

Sanayi tesislerinin çevre yönetimi konusunda duyarlılığını artırmak amacıyla iki yılda bir düzenlenen ve bu sene toplamda 40 tesisin ödüllendirildiği Sağlıklı Kentler Birliği 3. Çevreci Tesis Ödülleri’nde konuşan Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, “Sağlıklı Kentler Birliği’nin asıl hedefi, sağlıklı kentleşmeyi ve halkın sağlığını korumanın da ötesinde, sosyal ve çevresel açıdan sürdürülebilirliğe ulaşmaktır” dedi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Çevreci 40 tesise ödül

 Sanayi tesislerinin çevre yönetimi konusunda duyarlılığını artırmak amacıyla iki yılda bir düzenlenen ve bu sene toplamda 40 tesisin ödüllendirildiği Sağlıklı Kentler Birliği 3. Çevreci Tesis Ödülleri’nde konuşan Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel,Sağlıklı Kentler Birliği’nin asıl hedefi, sağlıklı kentleşmeyi ve halkın sağlığını korumanın da ötesinde, sosyal ve çevresel açıdan sürdürülebilirliğe ulaşmaktır” dedi.

 

İstanbul Four Seasons Hotel’de düzenlenen ödül törenine, geçtiğimiz hafta Birlik Başkanı olarak seçilen Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in yanı sıra, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal ile Sağlıklı Kentler Birliği Üye Belediye Başkanları ve firma temsilcileri katıldı. Düzenlediği eğitim ve konferanslarla üye belediyeleri arasında işbirliği ve deneyim alışverişini sağlayan Sağlıklı Kentler Birliği’nin, sanayi tesislerinin çevre yönetimi konusunda duyarlılığını artırmak amacıyla iki yılda bir düzenlediği Sağlıklı Kentler Birliği Çevreci Tesis Ödül Töreni’nde bu sene 11 üye belediyeden, toplamda 40 tesis çevreye duyarlılıklarından dolayı ödüllendirildi.

ÇEVRE SORUMLULUĞUNU ARTTIRACAĞIZ

Büyükşehir Belediyesi’nden verilen bilgiye göre, Başkan Türel, Sağlıklı Kentler Birliği’nin hedeflerini şu sözlerle açıkladı; “Hedefimiz, sağlıklı kentleşmeyle halkın sağlığını korumanın ötesinde sosyal ve çevresel açıdan kapsayıcılığı ve sürdürülebilirliği başarmaktır. Çevreci tesis ödülü hem sağlık hem de sürdürebilirliği açısından çok güzel bir şekilde örtüşmektedir. Ödül almaya hak kazanan tesislerimizin çoğu İstanbul, Bursa, Gebze, Bilecik, İzmir ve Denizli gibi sanayimizin en yoğun olduğu bölge ve illerimizde olması ayrı bir mutluluktur. Ağır sanayinin yoğun olduğu bölgelerde çevreyi koruma sorumluluğu çok daha fazla olmalıdır. Bu tesislerimizin örnek olmasını ve bu yarışmamızın coğrafi kapsamının giderek genişlemesini temenni ediyorum. Bunun içinde encümen ve birlik üyelerimizle gayret göstereceğimizi de özellikle ifade etmek istiyorum.” (Haber Merkezi)

 

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
KTB’de Abdülhamit Han

KTB’de Abdülhamit Han