Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Gündem Antalya’da Yaşanan Sel Felaketi Sonrası Yardım Çalışması

Antalya’da Yaşanan Sel Felaketi Sonrası Yardım Çalışması

Antalya’da yaşanan sağanak yağış sonucunda evler, iş yerleri ve araçlar sular altında kaldı. Eşyaları ve araçları kullanılamaz hale gelen vatandaşlara, aralarında komandoların da bulunduğu 300’ün üzerinde jandarma personeli yardımcı oldu.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Antalya’da Yaşanan Sel Felaketi Sonrası Yardım Çalışması
KAYNAK: İHA

Antalya’da yaşanan sağanak yağış sonucunda evler, iş yerleri ve araçlar sular altında kaldı. Eşyaları ve araçları kullanılamaz hale gelen vatandaşlara, aralarında komandoların da bulunduğu 300’ün üzerinde jandarma personeli yardımcı oldu. Vatandaşlar, evlerinin içindeki suyun yüksekliğinin 1 metreden fazla olduğunu ve kendilerini son anda dışarı attıklarını belirtti.

Jandarma Ekiplerinin Yardım Çalışmaları

Yağışın en çok etkilediği mahallelerden Muratpaşa ilçesi Yeşildere Mahallesi’nde ise İl Jandarma Komutanlığına bağlı aralarında JAK, komando, asayiş ve Sualtı Arama Kurtarma ekiplerinin yer aldığı 300 personel, mahalleye çıkarma yaptı. Ekipler, vatandaşların zarar gören ev ve iş yerlerinde temizlik çalışması yaptı, eşyalarının dışarıya çıkartılmasına yardımcı oldu. Ekipler ayrıca vatandaşların talebi doğrultusunda zarar tespit tutanağı tuttu.

Vatandaşların Duyguları

Aracı sular altında kalan vatandaşlardan Remzi Köklü, “Yağmur bir anda geldi, aracım su içerisinde kaldı. Çalışmıyor şu anda. Bugün geldiler Allah razı olsun” dedi. Dün yaşadıkları korku dolu anları anlatan vatandaşlardan Musa Gembeş, “Evi komple su bastı, çocuklarımla birlikte kendimizi zor dışarı attık. Geceyi dışarıda geçirdik. Aracımız da su içerisinde kalmıştı. Allah razı olsun jandarmamız geldi. Bizlere yardımcı olup devletin varlığını bize hissettirdiler” dedi. Bülent Gembeş de, “Uykuda yakalandık, canımızı zor kurtardık. Babam 90 yaşında ve ilk defa böyle bir şey gördüğünü söylüyor. Kendimizi caddeye zorla attık. Suyun yüksekliği 1 metreyi geçmişti. Eşyalarımızın hepsi zarar gördü. Emekli maaşıyla geçinen birisiyim. Jandarma ekiplerinden Allah razı olsun, eşyalarımızı dışarı çıkarıyorlar” diye konuştu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
MHP 52 belediye başkan adayını daha belirledi

MHP 52 belediye başkan adayını daha belirledi