Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Gündem Antalya Tepkili! Emekli Maaşı Asgari Ücretin Üzerine Çıkarılmalı!

Antalya Tepkili! Emekli Maaşı Asgari Ücretin Üzerine Çıkarılmalı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın en düşük emekli maaşının 10 bin TL olduğunu açıklamasının ardından SSK ve Bağ-Kur emekli maaşına ek zam yapıldı. Emekli maaş zammının yüzde 49.25 olarak revize edilmesinin ardından en düşük emekli maaşı hala netleşmezken, Emekliler en düşük emekli maaşının asgari ücretin üzerine yükseltilmesi talebini yineledi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Antalya Tepkili! Emekli Maaşı Asgari Ücretin Üzerine Çıkarılmalı!
MUHABİR: Kamer Durdu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde yapılan Kabine Toplantısı’nın ardından açıklamalarda bulundu. Milyonlarca emeklinin heyecanla beklediği ek zam oranı ve 2024 yılında uygulanacak en düşük emekli maaşı ücreti de belli olmuştu.. Erdoğan, “Emekli maaşı alt sınırını 7 bin 500 liradan 10 bin liraya çıkarıyoruz” açıklamasını yapmıştı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, milyonlarca emekliyi ilgilendiren ek zam haberi verdi. Işıkhan, “SSK ve Bağ-Kur emeklilerimizin aylıklarının Ocak 2024 itibarıyla 6 aylık artış oranını yüzde 49,25’e yükseltiyoruz. Böylece bu yıl tüm emeklilerimizin aynı oranda artış almasını sağlıyoruz.” açıklamasında bulundu. Ancak, en düşük emekli maaş oranına dair yeni bir bilgi henüz yok. Emekli maaş zamları sonrasında kök maaşın üstü hazineden karşılanarak 7 bin 500 TL’ye çıkmıştı. Zammın kök maaşa yapılacağı öngörülürken, yine üstünün hazineden karşılanarak emeklilere verileceği belirtiliyor.

MÜCADELE EDECEĞİZ”

Emeklilerin her geçen gün yaşam şartları ağırlaşırken, Aylık Bağlanma Oranı öncesi asgari ücretin üzerinde maaş alan emekliler şimdi asgari ücretin neredeyse yarısını alıyor. En düşük emekli maaşının asgari ücretin üzerine çıkarılmasını isteyen emekliler, iktidarı uyardı. DİSK Emekli Sen Antalya Şube Başkan Seracettin Saraç, yaptığı açıklamada, “Yeni yapılan açıklama ile SSK ve Bağkur emekli maaş zammı yüzde 49.25 olarak revize edildi. Ancak bu bizim talebimiz olmakla birlikte yeterli değil. Zira intibak yasası çıkmadan en düşük emekli aylığı asgari ücret olarak belirlenmediği sürece hiçbir çalışma bizi mutlu etmeyecektir. Dolayısıyla mücadeleye kaldığımız yerden devam ediyoruz. Daha kapsamlı bir açıklamayı yakında kamuoyu ile paylaşacağız. Yaşasın DİSK, Yaşasın Emekli-Sen, Yaşasın onurlu mücadelemiz” diye konuştu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Yeşilçam'ın unutulmaz ismi mezarı başında anıldı

Yeşilçam'ın unutulmaz ismi mezarı başında anıldı