Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Gündem 51 kişiye mezar olmuştu! Furkan Apartmanı davasında yeni gelişme

51 kişiye mezar olmuştu! Furkan Apartmanı davasında yeni gelişme

Depremde yıkılan ve 51 kişinin hayatını kaybettiği Furkan Apartmanı ile ilgili davanın ikinci duruşması görüldü.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
51 kişiye mezar olmuştu! Furkan Apartmanı davasında yeni gelişme
KAYNAK: İHA

Kahramanmaraş merkezli depremlerde yıkılan ve 51 kişinin hayatını kaybetmesine sebep olan Gaziantep'in Nizip ilçesindeki Furkan Apartmanı ile ilgili ikinci duruşma görüldü. Ancak, duruşmada bilirkişi raporunun yetersizliği nedeniyle Karadeniz Teknik Üniversitesi'nden bilirkişi raporu talep edilerek, duruşma 17 Ocak 2024 tarihine ertelendi.

Gaziantep Nizip'te Mustafa Kökmen Bulvarı üzerinde yer alan Furkan Apartmanı, Kahramanmaraş merkezli depremin ardından yıkılarak büyük bir felakete neden oldu. Enkaz altında kalan 51 kişi hayatını kaybederken, birçok kişi de yaralandı. Nizip Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında Furkan Apartmanı ile ilgili iddianame hazırlandı.

Sanıklar Yılmaz Şahin Y., Faik Ö., Nejdet A., Eyüp Ö., Abdullah Devrim S. ve Hasan Hüseyin S. hakkında "bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma" suçundan 2 yıl 8’er aydan 22 yıl 6’şar aya kadar hapis cezası talep edilen iddianame, Nizip Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

51 Kişiye Mezar Olmuştu! Furkan Apartmanı Davasında Yeni Gelişme (2)

İkinci duruşmaya tutuksuz sanıklar katılmadı

İddianamenin kabulü sonrasında gerçekleşen ikinci duruşma Nizip Ağır Ceza Mahkemesi'nde SEGBİS üzerinden yapıldı. Tutuklu sanıklar Nejdet A., Yılmaz Şahin Y., Faik Y. ve Eyüp Ö. duruşmaya SEGBİS aracılığıyla katılırken, tutuksuz sanıklar Hasan Hüseyin S. ve Abdullah Devrim S. ise duruşmaya katılmadı.

Sanıkların savunmalarının ardından mahkeme heyeti, bilirkişi raporu yetersizliği sebebiyle Karadeniz Teknik Üniversitesi'nden yeni bir bilirkişi raporu talep etti. Duruşmayı 17 Ocak 2024 tarihine erteleyen mahkeme heyeti, davanın detaylı bir şekilde incelenmesi için gerekli adımları atmaya devam ediyor.

51 Kişiye Mezar Olmuştu! Furkan Apartmanı Davasında Yeni Gelişme (3)

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ek MTV 2024’te tekrar alınacak mı? Mehmet Şimşek son kararı verdi

Ek MTV 2024’te tekrar alınacak mı? Mehmet Şimşek son kararı verdi