Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Yerel Mersin'de otobüste dövülen yaşlı çiftin davası ertelendi

Mersin'de otobüste dövülen yaşlı çiftin davası ertelendi

Mersin'de, engelli yaşlı adam ve eşi otobüste bab oğul tarafından darp edilmişti. Olayın üzerinden aylar geçerken, yeni görülen dava ertelendi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
KAYNAK: İHA

Mersin’in Toroslar ilçesinde, otobüste meydana gelen ve kamuoyunda tepki çeken olayla ilgili davada yeni bir gelişme yaşandı. Engelli Ramazan Polat ve eşi Hamdiye Polat'ı darbettiği iddia edilen lise müdürü İsmet T. ve oğlu A.O.T.'nin yargılandığı davanın duruşması ertelendi.

Bilirkişi İncelemesi Tekrar Talep Edildi

Mersin 2. Çocuk Mahkemesi'nde görülen davada, duruşma sırasında güvenlik kamerası görüntülerinin bilirkişi tarafından yeniden incelenmesi ve rapor alınması talep edildi. Bu sebeple dava 6 Kasım’a ertelendi. Olayın yaşandığı otobüsteki güvenlik kamerası kayıtları daha önce de bilirkişi incelemesine sunulmuştu. Ancak mağdur aile avukatı Oğuzhan Tekin, bilirkişi incelemesinin yetersiz olduğunu belirterek itiraz etti ve yeni bir inceleme talebinde bulundu.

Ailenin Avukatından Açıklama geldi

Duruşma sonrası basına açıklama yapan avukat Oğuzhan Tekin, güvenlik kamerası görüntülerinin tekrar bilirkişiye gönderildiğini ve olay ile mağdurun ölümü arasında illiyet bağı olduğunu iddia ettiklerini ifade etti. Tekin ayrıca, davanın Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmesi gerektiğini düşündüklerini belirterek bu yönde savcılığa suç duyurusunda bulunduklarını da ekledi.

Baba ve Oğul Tahliye Edilmişti

Olayın ardından tutuklanan İsmet T. ve oğlu A.O.T. hakkında daha önce tahliye kararı verilmişti. Okul müdürü İsmet T., 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezasına çarptırılmış, tutuklulukta geçirdiği süre göz önünde bulundurularak tahliyesine karar verilmişti. A.O.T. ise 22 Mart'ta yapılan duruşmada kaçma şüphesi olmadığı gerekçesiyle tahliye edilmişti.

Ramazan Polat Hayatını Kaybetti

77 yaşındaki Ramazan Polat, olayın ardından tedavi gördüğü hastanede yaklaşık 2 hafta sonra hayatını kaybetti. Polat, 20 Mayıs 2024'te Mersin Üniversitesi Hastanesi'nde vefat etmiş ve 21 Mayıs'ta Afetevler Mezarlığı'nda defnedilmişti.


 

ne olmuştu?

Mersin'in merkez Toroslar ilçesinde 15 Aralık 2023'te meydana gelen olayda, bir okul müdürü ve oğlunun, otobüste tartıştığı yaşlı çifte şiddet uyguladığı anlara ait çarpıcı görüntüler ortaya çıktı. İddialara göre, lisenin müdürü olduğu belirtilen İ.T. ve oğlu A.O.T. (17), kalp pili takılı ve felçli olan 77 yaşındaki R.P. ile böbrek yetmezliği çeken eşi H.P. (71) ile tartışmaya başladı. Tartışma sırasında önce A.O.T. ardından ise babası olan okul müdürü yaşlı çifte saldırdı. Kontrolsüz bir şekilde davranan müdür, yaşlı adamın tepesine çıkarak şiddet uyguladı. Otobüsün güvenlik kamerasına yansıyan bu vahim anlar, olayın detaylarını gün yüzüne çıkardı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
DEM'li belediyenin işten çıkarmalarına mahkeme 'Dur' dedi

DEM'li belediyenin işten çıkarmalarına mahkeme 'Dur' dedi