1) Kesinlikle toprak tarımı ve hayvancılık tarımı için çiftçi desteklenmeli.
2) Kalkınma köyden başlatılmalı,
3) iğneden ipliğe, tüm alanlarda yapılan ithalatın durdurulmalı,
4)İhracat arttırılmalı
5)Taşımalı eğitimden vazgeçilerek tüm köy okulları açılmalı
6) Büyük şehirler yasası ve statüsü kaldırılmalıdır.
7) Sağlık kolejleri ve benzeri sağlık okulları, ebe ve hemşire okulları yeniden açılarak ülkemizin ihtiyacı olan, hastanelerde, sağlık kurum ve kuruluşlarında ara insan gücü ihtiyacı yeniden sağlanmalıdır ve liyakat odaklı devlet icraatını yeniden gündeme almalıdır.
8) Çevre sağlığı teknisyenleri ve çevre sağlığı uzmanlığı okulları yeniden açılmalıdır.
9) Tarım teknisyen okulları ve veteriner teknik okulları yeniden açılmalıdır.
10) Her köye bir veteriner ve bir ziraat mühendisi atanması sağlanmalıdır.
11) Millet vekilliği adaylığından başlayarak belediye başkanlığı aday adaylığı, meclis üyeleri adaylığı, köy ve mahalle muhtarlıkları için adaylığını koyacak olanlar için kendi statüleriyle ilgili ön eğitim sertifikası almaları zorunlu olmalı, yanı sıra kırsal ve kentsel çevre üzerinde olduğu kadar benzeri alanlarda ön eğitim almaları mecburi sayılmalı.
12) Kooperatifçilik ve vakıf kurmakla ilgili kanun ve yönetmelikler yeniden gözden geçirilerek ihtiyaç duyulan hükümler üzerinde revizyonlara tabi edilmelidir.
13) Göçler engellenmeli, kırsalda ve kentlerde nüfus envanteri yapılmalı, nüfus planlaması için çalışmalar yapılmalıdır + Tarikat ve cemaat yapılanmalarına müdahale edilmelidir.
14) 2872 sayıl çevre mevzuatı üzerinde yeniden çalışmalar yapılarak ÇED mevzuatında bazı hükümler değiştirilmelidir + Muasır medeniyeti esas alan anlayışla anayasamız revize edilmeli
15) Yer üstü ve altı kaynaklarımız, madenlerimiz emperyalizmin baskısından kurtarılmalıdır.
16) Emekli millet vekilleriyle ilgili kanun hükümleri değiştirilerek emekli bir vekilin 200 bin 
TL'nin üzerinde maaş alması, eğer vekilin önceki mesleği ile ilgili bir maaş alıyorsa, iki yerden maaş alması engellenmelidir. + Gelir dağılımındaki adaletsizlik, dengesizlik giderilmeli.
17) Deşik şirket ve kurumlarda görevlendirilerek 5-6 yerden 550-600-650 bin TL maş alması engellenmelidir + Yargı, yasama ve yürütme özgürleştirilmeli, kuvvetler ayrılığı sağlanmalı.
18) il ve ilçelerimizde her alanda ARGE kurumları oluşturulmalıdır.
19) Başta Cumhuriyetimizin değerleri olmak üzere özelleştirilmiş olan tüm fabrikalar, şirket ve işletmeler, bilumum milli değerlerimiz geri alınarak Devletin tasarrufu altına alınmalıdır.
20) Atanmamış öğretmenlerimizle birlikte tüm gençlerimiz için sağlıklı bir planlama çerçevesinde iş alanları açılması için kısa ve orta vadede çalışmalar yapılmalıdır.
21) Orman kanununda değişiklikler yapılarak, ormanlara ticari gözle bakılması alışkanlığından vaz geçilmelidir + Kırsalda halkın gelirini artırıcı projeler hazırlanıp uygulanmalı.
22) Modern kentleşme planlaması yapılmalı, kentlerde ferdin özel araç kullanmaları, sağlıklı planlamalarla engellenmeli, toplu taşıma yönlendirmek için trafik mastır planı hazırlanmalıdır + Toplumu tüketim değil, üretim toplumu haline getirmeliyiz.
23) Yenilenebilir temiz enerji kaynakları üzerinde projeler hazırlanarak (güneş enerjisi başta olmak üzere) uygulamaya geçilmelidir. +Enerjide yaz saati uygulanmasına geçilmelidir.
24) Tasarruf bakanlığı kurulmalıdır. + Devlet planlama teşkilatı yeniden kurulmalıdır.
25) Okullarda, kahve hanelerde, askeri birliklerde, hayatın her alanıyla ilgili eğitim çalışmaları yapılmalıdır+ Özel okullar ve özel hastaneler devletleştirilerek disipliniz edilmelidir
26) Bilhassa TORYUM-URANYUM- BOR kaynaklarımız üzerinde mutlaka çalışmalar yapılarak fosil enerji kaynakları bay pas edilmelidir + Özelleştirilen enerji sistemi devlete iade edilmelidir
27) Önerilerimizin bir bölümü yukarıda ifade olunduğu gibidir. Dahası da var. Yarınlarda.......