Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Ekonomi Yozgat Yeşil Mercimek Üretiminde Zirvede!

Yozgat Yeşil Mercimek Üretiminde Zirvede!

Yozgat, tarımsal üretimdeki liderliğini yeşil mercimek üretiminde de gösteriyor. Yerli çeşitlerin yaygınlaştırılması ve verimliliğin artırılması için çalışmalar yapılıyor. Detaylar...

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Yozgat Yeşil Mercimek Üretiminde Zirvede!
KAYNAK: İHA

Yozgat Tarım ve Orman İl Müdürü Tanju Özkaya'nın belirttiğine göre, Yozgat, yeşil mercimek üretiminde ülke genelinde ilk sırayı alıyor. Özkaya, il genelinde geçen yıl 170 bin 807 dekar alanda 19 bin 764 ton yeşil mercimek üretildiğini ifade etti.

A W157113 01

Demonstrasyon Ekimi ile Yenilikçi Yaklaşım

Yozgat Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, yeşil mercimek çeşitlerinin yaygınlaştırılması amacıyla Sorgun ilçesine bağlı Şahmuratlı köyünde demonstrasyon ekimi gerçekleştirdi.

Yerli Çeşitlerin Yaygınlaştırılması ve Verim Artışı Hedefleniyor

İl Müdürü Tanju Özkaya, bitkisel üretimi artırmak için çeşitli ürün gruplarında Araştırma Enstitüleriyle iş birliği içinde olduklarını belirtti. Özkaya, "Bakanlığımızın araştırma kuruluşları tarafından geliştirilmiş ve daha yüksek verimlilik sağlayan çeşitlerimiz bulunmaktadır. Bu çeşitleri çiftçilere tanıtarak yaygınlaştırmak ve mercimek üretiminde verimliliği artırmak için Sorgun ve Sarıkaya ilçelerinde 7 köyde 8 önder çiftçimizle birlikte 80 dekar alanda demonstrasyon çalışması yürüttük" dedi.

Yozgat'ın Tarımsal Zenginliği

Özkaya, ülke genelinde yeşil mercimek üretiminde Yozgat'ın ilk sırada yer aldığını da vurgulayarak, "2023 yılında ilimizde 170 bin 807 dekar alana yeşil mercimek ekimi yapıldı ve bu ekimlerden 19 bin 764 ton ürün elde edildi. Bu üretimi artırmak ve yerli çeşitlerimizi yaygınlaştırmak amacıyla demonstrasyon ekimlerine devam ediyoruz" şeklinde konuştu.

A W157113 03

A W157113 02

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Sarıyer'de Silahlı 2 Şüpheli Araçtan Ateş Açtı!

Sarıyer'de Silahlı 2 Şüpheli Araçtan Ateş Açtı!