Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Ekonomi Yatırımcıları şaşırtan faiz: 200 bin TL'de dudak uçuklatan getiri

Yatırımcıları şaşırtan faiz: 200 bin TL'de dudak uçuklatan getiri

ING Bank'ın yüksek faiz getirisi dikkat çekiyor. Faiz oranları dudak uçuklatıcı seviyede, yatırımcıları cezbetmeye devam ediyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Yatırımcıları şaşırtan faiz: 200 bin TL'de dudak uçuklatan getiri

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) yönetimi, 28 Mayıs tarihinden sonra değişti ve 9 Haziran 2023'te Hafize Gaye Erkan yeni başkan olarak atandı. Bu değişiklik, bir dizi önemli gelişmeyi beraberinde getirdi. Hükümetin faiz düşürme politikasındaki ısrarı nedeniyle, Merkez Bankası politika faizini yüzde 8'e kadar indirip aylarca bu seviyede sabit tuttu.

Bu politika, piyasalarda büyük sıkıntılara yol açarak banka sektöründe düşük faiz uygulanmasına neden oldu. Ancak, TCMB yönetiminin değişmesiyle birlikte faiz politikasında bir değişiklik yaşandı. Merkez Bankası, 27 ayın ardından ilk kez Para Politika Faizini yüzde 8,5'ten yüzde 15'e çıkardı. Daha da önemlisi, son olarak faizi 250 puan daha artırarak yüzde 42,5'e yükseltti.

Bu kararların ardından bankalarda büyük bir hareketlilik yaşandı ve faiz oranları hızla yükseldi. Yatırımcılar, dolar ve borsa gibi alternatif yatırım araçlarına yönelerek, Merkez Bankası'nın faiz artırım kararlarını takip ettiler.

Yatırım araçlarındaki faizlerde yaşanan bu yükselişe paralel olarak, ING Bank piyasada en yüksek faiz veren bankalar arasında öne çıktı. ING Bank, Turuncu hesap adı altında yüzde 45 faiz uyguluyor. Örneğin, 200 bin TL'yi bu hesaba yatıran bir müşteri, 90 günlük vade sonunda parasına yüzde 45 faiz kazancı elde ediyor. Bu süre sonunda, mevcut para 220 bin TL'ye yükseliyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Rizespor Hatayspor maçı ne zaman saat kaçta hangi kanalda? Muhtemel 11'ler

Rizespor Hatayspor maçı ne zaman saat kaçta hangi kanalda? Muhtemel 11'ler