Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Ekonomi Uzmanlar: 2024 altın tahminini açıkladı! Tüm şartlar oluştu

Uzmanlar: 2024 altın tahminini açıkladı! Tüm şartlar oluştu

Altın fiyatları tersine döndü! Ons altın 2000 doların altına gerilerken gram altın da rekor seviyeden uzaklaştı. İslam Memiş ve Mehmet Ali Yıldırımtürk, piyasada yaşanan dalgalanma sonrası gram altın için tahminlerini paylaştı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Uzmanlar: 2024 altın tahminini açıkladı! Tüm şartlar oluştu

Geçtiğimiz hafta rekorlar kıran altın fiyatları, yurt içindeki ons altın fiyatındaki düşüşle birlikte gerileme yaşadı. Piyasa uzmanları Mehmet Ali Yıldırımtürk ve İslam Memiş, 2024 altın tahminlerini paylaşarak dikkat çekici değerlendirmelerde bulundu.

ABD Enflasyonu ve Fed Faiz Kararı Bekleniyor

Yatırımcıları heyecanlandıran altın fiyatlarındaki düşüş, önümüzdeki günlerde açıklanacak ABD enflasyonu ve Fed faiz kararı toplantısıyla şekillenebilir. ABD enflasyonunun beklentilere paralel seyretmesi, Fed'in faizleri sabit tutma eğilimini güçlendirebilir. Çarşamba günü açıklanacak Fed kararı ve Perşembe günü Avrupa Merkez Bankası'nın faiz kararı da piyasaların odağında olacak.

Altın ve Doların Güncel Durumu

Altın ve Doların Güncel Durumu

Global piyasalarda risk iştahı karışık seyrederken, dolar endeksi 104,05 seviyesinde bulunuyor. Yurt içinde dolar/TL kuru 29 lirayı aşmasının ardından bir miktar çekilerek düştü. Altının ons fiyatı geçtiğimiz hafta tüm zamanların zirvesini görmüş olsa da, şu anda 2000 doların altında seyrediyor. Gram altın fiyatları da bu düşüşten nasibini alarak 1859 liraya kadar geriledi.

Altın Fiyatlarında Yeni Dengeleme Dönemi

Altın Fiyatlarında Yeni Dengeleme Dönemi

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Mehmet Ali Yıldırımtürk, iç piyasanın dolar/TL ile şekillendiğini ve yıl sonunda gram altının 2000 TL seviyesine gerileyebileceğini belirtti. Altın fiyatlarının yeni bir dengeleme döneminde olduğunu vurgulayan Yıldırımtürk, yatırımcı ilgisinin devam ettiğini ancak geçen seneye göre daha az olduğunu ifade etti.

İslam Memiş'ten Gram Altın Tahmini

İslam Memiş'ten Gram Altın Tahmini

Piyasa Uzmanı İslam Memiş, ABD verilerinin Aralık ayında önemli olacağını belirtti. Altın fiyatlarında görülen geri çekilmelerin normal olduğunu söyleyen Memiş, kısa vadede 1980-2080 dolar aralığını takip edeceklerini ifade etti. 2024 yılı içinde 2350 dolar seviyesine kadar yükseliş olasılığının güçlü olduğunu belirten Memiş, gram altın için ise 2024'ün ilk çeyreğinde 2000-2250 TL seviyelerini, yaz aylarında ise 2500 TL ile 2700 TL arasında bir yükseliş öngördü.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Asgari Ücret Tespit Komisyonu ilk toplantısı için gözler kritik saate çevrildi: İlk toplantı saat kaçta?

Asgari Ücret Tespit Komisyonu ilk toplantısı için gözler kritik saate çevrildi: İlk toplantı saat kaçta?