Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Ekonomi ‘Tutuklanan gazeteciliktir’

‘Tutuklanan gazeteciliktir’

Antalya Barosu Başkanı Alper Tunga Bacanlı, MİT TIR’larıyla ilgili haber ve fotoğraf yayımlayan Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül’ün tutuklanmasına, “ Üzgünüz, tepkiliyiz’ yorumu yaptı. Bacanlı, ‘Tutukla

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
‘Tutuklanan gazeteciliktir’

Antalya Barosu Başkanı Alper Tunga Bacanlı, MİT TIR’larıyla ilgili haber ve fotoğraf yayımlayan Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül’ün tutuklanmasına, “ Üzgünüz,  tepkiliyiz’ yorumu yaptı.  Bacanlı, ‘Tutuklanan gazeteciliktir, basındır’ dedi.

Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül'ün MİT TIR’larıyla ilgili haber ve fotoğraflar nedeniyle tutuklanmasına, Antalya Barosu Başkanı Alper Tunga Bacanlı sert tepki gösterdi. Bacanlı,’’Bugün tutuklanan, gazeteciler kadar gazeteciliktir, basındır, özgürlüktür, demokrasidir. Üzgünüz ve tepkiliyiz’’dedi.

CASUSLUK SUÇUYLA YARGILANDILAR

“Hukukun üstünlüğü, insan hakları ve temel özgürlüklerin korunması ve geliştirilmesi demokratik bir siyasal rejimin temelini oluşturur” diyen Antalya Barosu Başkanı Alper Tunga Bacanlı,’’Gerek uymakla yükümlendiğimiz uluslararası sözleşmeler, gerek  Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) içtihatları ve gerekse Anayasamız, ifade ve basın özgürlüğü ile halkın gerçekleri öğrenme hakkını güvence altına almıştır. Oysa, bugün 32923. sayısı çıkan, 91 yaşındaki Cumhuriyet Gazetesi’nin Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül, yaptıkları haberler nedeniyle, “Silahlı terör örgütüne üye olmaksızın bilerek ve isteyerek yardım etmek”, “Devletin gizli kalması gereken bilgilerini siyasal ve askeri casusluk amacıyla temin etme” ve “Devletin güvenliğine ilişkin gizli kalması gereken bilgileri casusluk amacıyla açıklama” suçlarından tutuklanmışlardır’’dedi.

ÜZGÜNÜZ VE TEPKİLİYİZ!

Hukukun ve mahkemelerin, siyasal iktidarların çıkarlarına göre şekilden şekilde sokulmasına, sopa olarak kullanılmasına dün de, bugün de karşı olduklarını söyleyen Bacanlı,’’Bugün tutuklanan, gazeteciler kadar gazeteciliktir, basındır, özgürlüktür, demokrasidir. Üzgünüz ve tepkiliyiz’’dedi.(Deniz TOPKAYA)

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
‘O parayı firma ödesin’

‘O parayı firma ödesin’