Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Ekonomi Türkiye otomotiv ihracatında rekor kırdı!

Türkiye otomotiv ihracatında rekor kırdı!

Türkiye Otomotiv Sektörü, Kasım Ayında İhracatını Yüzde 10,4 Artırarak 3 Milyar 172 Milyon Dolar İle Rekor Kırdı

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Türkiye otomotiv ihracatında rekor kırdı!
KAYNAK: İHA

Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB) tarafından açıklanan verilere göre, Türkiye'nin otomotiv sektörü kasım ayında yüzde 10,4'lük bir artışla 3 milyar 172 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdi. Bu başarı, Türkiye'nin toplam ihracatında yüzde 13,8'lik bir paya denk geliyor ve endüstriyi birinci sıraya taşıyor.

Çift haneli artış var

OİB yetkilisi, otomotiv endüstrisinin kasım ayında elde ettiği 3,17 milyar dolarlık ihracatın, Mart 2023'teki 3,3 milyar doların ardından tarihsel olarak aylık bazda ikinci en yüksek rakam olduğunu belirtti. Binek otomobiller, eşya taşımaya mahsus motorlu taşıtlar ve otobüs-minibüs-midibüs kategorilerindeki ihracatın çift haneli artış gösterdiği vurgulandı.

1 milyar 239 milyon dolar 

Kasımda tedarik endüstrisi ihracatının 1 milyar 239 milyon dolar olarak gerçekleştiği bildirildi. En büyük pazar Almanya'ya yüzde 4'lük bir artışla yapılan ihracat dikkat çekerken, Rusya Federasyonu'na yüzde 27, İspanya'ya yüzde 15, Çekya'ya yüzde 19, Romanya'ya yüzde 62 ve Birleşik Krallık'a yüzde 39 artış yaşandı.

Türkiye otomotiv ihracatında rekor kırdı!

ABD' de yüzde 100 ihracat düşüşü yaşandı

Binek otomobillerde İspanya'ya yüzde 96, Birleşik Krallık'a yüzde 17, Almanya'ya yüzde 39, Polonya'ya yüzde 63 ve Hollanda'ya yüzde 53 artış yaşanırken, ABD'ye yüzde 100 ihracat düşüşü kaydedildi.

Almanya, 433 milyon dolarlık ihracatla en büyük pazar olurken, Birleşik Krallık'a yapılan otomotiv ihracatı yüzde 25 artarak 306 milyon dolara ulaştı. AB ülkelerine yapılan ihracatın yüzde 19 artışla yaklaşık yüzde 20'lik bir paya sahip olduğu belirtildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Antalya’da Arama Kaydı Bulunan Şahıslar Kıskıvrak yakalandı!

Antalya’da Arama Kaydı Bulunan Şahıslar Kıskıvrak yakalandı!