Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Ekonomi Tesla'nın 125 bin aracı geri çağrılıyor

Tesla'nın 125 bin aracı geri çağrılıyor

Tesla, 125 bin 227 aracını geri çağırıyor. Emniyet kemeri uyarı sistemi sorunu nedeniyle geri çağırma işlemi başlatıldı.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Tesla'nın 125 bin aracı geri çağrılıyor
KAYNAK: AA

ABD merkezli elektrikli araç devi Tesla, 125 bin 227 aracını geri çağırıyor. Şirket, ABD Ulusal Karayolu Trafik Güvenliği İdaresi (NHTSA) tarafından yapılan açıklamada, 2012-2024 yılları arasında üretilen Model S, 2015-2024 yılları arasında üretilen Model X, 2017-2023 yılları arasında üretilen Model 3 ve 2020-2023 yılları arasında üretilen Model Y araçlarının geri çağrıldığını duyurdu.

Tesla'nın Karşı Karşıya Olduğu Sorun

Açıklamada belirtildiğine göre, toplam 125 bin 227 aracın geri çağrılma sebebi, emniyet kemeri uyarı sistemindeki bir arıza. Bu arıza, sürücünün emniyet kemerini takmadığında uyarı ışığı ve sesli uyarının devreye girmemesine neden olabiliyor. Dolayısıyla araçlar, federal güvenlik standartlarına uymuyor.

Emniyet ve Güvenlik Endişesi

Sürücüyü emniyet kemerinin takılı olmadığı konusunda bilgilendirmeyen bir araçta, çarpışma anında yaralanma riskinin artacağı vurgulandı. Bu durum, çarpışma anında yaralanma riskinin artmasıyla sonuçlanabilir.

Tesla, bu sorunu çözmek için kablosuz bir yazılım güncellemesi yapacak. Açıklamada, bu güncellemenin haziran ayında dağıtılması planlandı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Fenerbahçe'den Jose Mourinho Bombası! Resmen Fenerbahçe'de

Fenerbahçe'den Jose Mourinho Bombası! Resmen Fenerbahçe'de