Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Ekonomi Salonda ilaçlama yapılmadı

Salonda ilaçlama yapılmadı

Büyükşehir Belediyesi’nden verilen bilgiye göre, Antalya’da düzenlenmek istenen tiyatro festivalinin siyasi nedenlerle belediye tarafından iptal edildiği iddialarına cevap veren Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, konu ile ilgili ortaya atılan idd

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Salonda ilaçlama yapılmadı

Büyükşehir Belediyesi’nden verilen bilgiye göre, Antalya’da düzenlenmek istenen tiyatro festivalinin siyasi nedenlerle belediye tarafından iptal edildiği iddialarına cevap veren Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, konu ile ilgili ortaya atılan iddiaların tamamının gerçeği yansıtmadığını ifade etti. Öncelikle bir organizasyonun iptal edilebilmesi için ortada bir anlaşma olması gerektiğini kaydeden Türel, organizasyonu yapacak olan firma ile Antalya Büyükşehir Belediyesi arasında imzalanan her hangi bir anlaşma olmadığını söyledi. Türel, olmayan bir anlaşmanın nasıl iptal edilebileceğini sordu.

Başkan Türel, anlaşmanın feshinin sinek ilaçlaması iddiası ile gündeme getirilmesini ise komedi olarak nitelendirdi ve kesinlikle salonlarda sinek ilaçlamasına yönelik bir çalışma olmadığını vurguladı. Olmayan bir anlaşmanın, olmayan bir sinek ilaçlaması nedeni ile iptal edildiği iddialarına sarılanların sanatı siyasete alet etmek istediğini  kaydeden Türel, ortaya atılan iddiaların ve kullanılan argümanların tamamının gerçeği yansıtmadığını kaydetti.

Tiyatro Festivali’nin başlangıç tarihinin bu yıl 52’ncisi düzenlenen Uluslararası Antalya Film Festivali’nin bitiş tarihine denk geldiğini belirten Başkan Menderes Türel “Salonlardaki film festivali ile ilgili dekorların kırılmadan, zarar görmeden sökülmesinin günler hatta haftalar alacağını, bu iddiaları ortaya atan arkadaşlarımız hepimizden gayet iyi biliyor. Uluslararası çapta bir festival düzenlenen salonların, fiilen tahsis edilmesinin mümkün olmayacağını da çok iyi biliyorlar” diye konuştu.

Tartışmanın siyasi zemine çekilmek istenmesine tepki gösteren sanatın ve sanatçının siyasi tartışmalara karıştırılmak istenmesinin sanata yapılacak en büyük saygısızlık olduğunu kaydeden Türel, “Geçtiğimiz yıl bu festivale biz izin vermiştik, şimdi mümkün olsa idi yine izin verebilirdik” dedi.

 

Başkan Türel tartışmalara adı karıştırılan tiyatro sanatçılarından biri olan Genco Erkal’ın kendi belediye başkanlığı döneminde yapılan 44. Altın Portakal Film Festivali’nin jüri başkanı olduğunu hatırlattı. Başkan Türel “Genco Erkal benim belediye başkanlığım döneminde, 2007 yılında 44’üncüsünü yaptığımız film festivalinin  jüri başkanlığını yaptı.  Sanatın, sanatçının bu tür kısır siyasi çekişmelere alet edilmesinden hicap duyuyorum” şeklinde sözlerini tamamladı.(Haber Merkezi)

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Kadına şiddetin bahanesi olmaz

Kadına şiddetin bahanesi olmaz