Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Ekonomi Otomotiv ihracatı kasımda 3.2 milyar dolara ulaştı

Otomotiv ihracatı kasımda 3.2 milyar dolara ulaştı

Türkiye otomotiv sektörü kasım ayında artış yaşadı. Otomotiv ihracatı yüzde 10'u aşan bir yükselişle 3 milyar 172 milyon dolara ulaştı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Otomotiv ihracatı kasımda 3.2 milyar dolara ulaştı
KAYNAK: İHA

Türkiye otomotiv sektörü kasım ayında yüzde 10,4'lük bir artışla 3 milyar 172 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdi. Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB) tarafından paylaşılan bu rakam, Türkiye genelindeki ihracatın yüzde 13,8'ini temsil etti ve sektörü Türkiye'nin en büyük ihracatçısı konumuna taşıdı.

Otomotiv endüstrisinin kasım ayı performansı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 10,4'lük bir artışı simgeliyor. OİB yetkilisine göre, bu rakam, Mart 2023'teki 3,3 milyar dolarlık ihracatın ardından tarihsel olarak aylık bazda elde edilen ikinci en yüksek rakamı temsil ediyor. Ocak-kasım dönemi ihracatı ise yüzde 14 artışla 31 milyar 831 milyon dolara ulaştı.

Kasımda en büyük ürün grubu, 1 milyar 239 milyon dolar ile tedarik endüstrisi ihracatı oldu. Binek otomobiller, eşya taşımaya mahsus motorlu taşıtlar ve otobüs-minibüs-midibüs kategorilerindeki ihracat çift haneli artışlar gösterdi. Tedarik endüstrisinde Almanya, Rusya Federasyonu, İspanya, Çekya, Romanya ve Birleşik Krallık gibi önemli pazarlara yüzde 4 ile yüzde 62 arasında artışlar yaşandı.

Ülke bazında en büyük pazar olan Almanya'ya yapılan ihracatta yüzde 4'lük bir artış görüldü. Birleşik Krallık'a yapılan otomotiv ihracatı ise yüzde 25 artarak 306 milyon dolara yükseldi. AB ülkelerine olan ihracat yüzde 19 artarken, Kuzey Amerika Serbest Ticaret Bölgesine ve Orta Doğu ülkelerine ise sırasıyla yüzde 31 ve yüzde 38'lik düşüşler kaydedildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Osmaniye'de Roma Dönemi hazinesi: 80 gümüş sikke ele geçirildi

Osmaniye'de Roma Dönemi hazinesi: 80 gümüş sikke ele geçirildi