Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Ekonomi Nöbet direnişi sürüyor

Nöbet direnişi sürüyor

Aile hekimlerinin Sağlık Bakanlığı’nın cumartesi nöbeti dayatmasına tepki olarak başlattıkları iş bırakma eylemi devam ediyor.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Nöbet direnişi sürüyor

 

Aile hekimlerinin Sağlık Bakanlığı’nın cumartesi nöbeti dayatmasına tepki olarak başlattıkları iş bırakma eylemi devam ediyor. Antalya Aile Hekimleri Derneği Başkanı Alp Karan,  bakanlığın nöbete gitmeyen hekimlere ceza yönetmeliğini geri çekmesini istedi.

Aile hekimlerinin Sağlık Bakanlığı’nın cumartesi nöbeti dayatmasına tepki olarak 20 Mayıs Salı günü başlattıkları iş bırakma eylemi sürüyor. Eyleme destek amacıyla dün Antalya Halk Sağlığı Merkezi önünde eylem düzenlendi. Eyleme  Aile Hekimleri Derneği’ne Tabip Odası, Türk Sağlık Sen, Sağlık Sen Genel Sağlık İş Sendikası destek verdi.  Burada basın açıklaması yapan Antalya Aile Hekimleri Derneği Başkanı Dr. Alp Karan,’’Bakanlık ceza yönetmeliğini derhal geri çekmeli, nöbetler kaldırılmalıdır. İş güvencemiz yoktu şimdi hepten güvencesiz durumdayız, ceza yönetmeliği kaldırılarak, aile hekimliği çalışanlarının lehine yeni düzenlemeler getirilmeli, aile hekimliği çalışanlarına iş güvencesi verilmelidir’’dedi.

MOBBİNGE DAYALI BİR ÇALIŞMA SİSTEMİ OLUŞTURULMAYA ÇALIŞILIYOR

Alp Karan,’’16 Nisan’da yayınlanan, ceza yönetmeliğiyle beraber artık ülkemizdeki aile hekimliği uygulamasının temelinin, gönüllük ve özveriye dayalı bir çalışma modelinden, cezalandırmaya ve mobinge dayalı bir çalışma modeline doğru geçiş yapıldığı görülmektedir. Bu cezaya dayalı uygulama ülkemizde ki aile hekimliği uygulamasının başarısını ortadan kaldıracak ve aile hekimliğinde geriye doğru kötü gidişi hızlandıracaktır. Yönetmeliğin asıl çıkartılma sebebinin ne olduğunu, yeni ihtar puanı cetvelini incelediğimiz zaman görmekteyiz. Bu yönetmelik tamamen aile sağlığı çalışanlarının sözleşmelerinin fesih edilmesinin hızlandırılması için çıkartılmış olduğu gayet açıktır’’diye konuştu.

NÖBETLER DERHAL KALDIRILMALI

Aile hekimliği uygulamasında başarının aile hekimlerine mobbing uygulayarak sürdürülemeyeceğini söyleyen Karan,’’ Gönüllük ve özveriyle aile hekimliğini ülkemizde zirveye çıkartan aile hekimlerine ve aile sağlığı çalışanlarına, ceza puanlarını artırarak ve mobbing uygulayarak aile hekimliğinde, aynı başarıları yakalamak mümkün olmayacaktır. Ceza ve tehdit yönetmeliği ile başarıların devamı mümkün değildir. Bakanlık ceza yönetmeliğini derhal geri çekmeli, nöbetler kaldırılmalıdır. İş güvencemiz yoktu şimdi hepten güvencesiz durumdayız, ceza yönetmeliği kaldırılarak, aile hekimliği çalışanlarının lehine yeni düzenlemeler getirilmelidir. Ve aile hekimliği çalışanlarına iş güvencesi verilmelidir. Huzurumuz kalmadı, tükenmişlik içindeyiz, bu şartlarda çalışmaya artık tahammül edemiyoruz. Şiddet görüyoruz, yasalar caydırıcı değil, bir an önce şiddet yasasının çıkmasını istiyoruz. İş yükümüz çok fazla ve günden güne artıyor, artık yetişemiyoruz, angaryaların son bulmasını istiyoruz. Özlük haklarımızın ve emeklilik haklarımızın iyileştirilmesini istiyoruz’’dedi.  DENİZ TOPKAYA

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
MÜSİAD’dan Elvan’a destek çağrısı

MÜSİAD’dan Elvan’a destek çağrısı