Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Ekonomi Mersinli üretici kahve ağacından ilk ürünleri aldı

Mersinli üretici kahve ağacından ilk ürünleri aldı

Mersin'in ilçesi Limonlu'da hediye olarak aldığı fidanlar sayesinde ilk defa rubiacceae familyasına bağlı olan kahve ağacı yetiştirerek ürün almayı başardı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Mersinli üretici kahve ağacından ilk ürünleri aldı
KAYNAK: İHA

Mersin'de bir üretici, hediye olarak aldığı fidanlar aracılığıyla ilk defa rubiacceae familyasına ait olan kahve ağacı yetiştirmeyi başardı. 3 yılın ardından ağaçlardan iyi bir verim elde eden İrfan Özçalışkan, Limonlu'da yetişen kahve ile Türk kahvesi üreteceğini belirterek, 'Hakiki Türk kahvesi olacak' dedi.

Mersinli Üretici Kahve Ağacından Ilk Ürünleri Aldı

Türkiye'nin önde gelen yaş sebze ve meyve üretim bölgelerinden Mersin'de, çeşitli tropikal ürünlerin yetiştirildiği biliniyor. Muz üretiminde lider konumda olan kentte, 70 yaşındaki üretici İrfan Özçalışkan, bir arkadaşının hediye ettiği 2 kahve ağacı fidanını 3 yılda başarıyla büyüterek ürün almaya başladı. İlk etapta elde ettiği tohumları kullanarak fidan üretmeyi planlayan Özçalışkan, beklediğinden fazla bir verim elde ettiğini söyledi.

Mersinli Üretici Kahve Ağacından Ilk Ürünleri Aldı

Özçalışkan, kahve ağacı yetiştirmeye başladığında çevresinden alınan tepkilere rağmen başarılı olduğunu ifade ederek, 'Söylediğim zaman, ‘burada kahve yetişmez, ne uğraşacaksın’ dediler. Fakat ben yetiştirdim, işi de başardım. Yetiştirdiğimi gördüm, şimdi herkes ‘gezelim’ diyor, ben gezdirmeyi istemiyorum' şeklinde konuştu.

Mersinli Üretici Kahve Ağacından Ilk Ürünleri Aldı

Kahve ağacının Türkiye'de nadir yetiştiğine dikkat çeken Özçalışkan, bu deneyimi Türk kahvesine yeni bir lezzet katmak için kullanacaklarını belirtti. Fidanları deneyip sonuç aldıktan sonra çevresindekilere dağıtmayı düşündüklerini söyleyen üretici, Türk kahvesini artık Limonlu'da yetiştirdikleri kahve ile yapacaklarını dile getirdi.

Özçalışkan, 3 yıl önce diktiği fidanların şu anda 2,5 metre boyunda olduğunu ve kahve yetiştiriciliği konusunda başarı elde ettiğini vurguladı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Diyanet 2024 fitre miktarını açıkladı: İşte yeni tutar!

Diyanet 2024 fitre miktarını açıkladı: İşte yeni tutar!