Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Ekonomi Kripto varlıklara düzenleme Ocak 2025'te mi geliyor?

Kripto varlıklara düzenleme Ocak 2025'te mi geliyor?

TSPB Genel Sekreter Yardımcısı Elif Gönençer, kripto varlıklara yönelik ikincil düzenlemelerin Ocak 2025'te devreye girmesini beklediklerini açıkladı.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Kripto varlıklara düzenleme Ocak 2025'te mi geliyor?
KAYNAK: AA

Kripto varlık piyasasına yönelik düzenlemeler merakla beklenirken, Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği (TSPB) Genel Sekreter Yardımcısı Elif Gönençer, Ocak 2025'te ikincil düzenlemelerin devreye gireceğini açıkladı. Bu düzenlemeler, Türkiye'nin kripto piyasasında yerli ve yabancı yatırımcılar için daha güvenilir ve şeffaf bir yatırım ortamı sunmayı hedefliyor.

Kripto Piyasasında Güven Artacak

Elif Gönençer, kripto varlıklara ilişkin çıkarılacak ikincil düzenlemelerin, yasanın yürürlüğe girmesinden itibaren 6 ay içinde devreye alınacağını belirtti. Bu düzenlemeler, sadece Türkiye için değil, global kripto piyasalarındaki konum açısından da kritik bir rol oynayacak. Gönençer, "Kripto kanunu, Türkiye'nin uluslararası arenadaki yerini güçlendirecek" dedi.

Ayrıca, Sermaye Piyasası Kurulu'nun (SPK) ikincil düzenlemeler üzerinde yoğun çalıştığını vurgulayan Gönençer, bu düzenlemelerin süreci daha net, şeffaf ve güvenilir bir hale getireceğini ifade etti. "Kanun genel bir çerçeve sunuyor, ancak işleyişi belirleyecek olan bu ikincil düzenlemelerdir. Ocak 2025'te düzenlemelerin devreye girmesini bekliyoruz" diye ekledi.

Kripto varlıklara düzenleme Ocak 2025'te mi geliyor?

Kripto Hizmet Sağlayıcıları TSPB Üyesi Olacak

Gönençer, kripto varlık kanunu kapsamında tüm kripto varlık servis sağlayıcıların TSPB üyesi olacağını belirtti. TSPB'nin bu süreçte aktif bir rol oynayarak, piyasanın temel yapısını doğru bir şekilde kurmayı hedeflediğini söyledi. SPK'nin talimatıyla bir çalışma komitesi oluşturduklarını ve düzenli olarak SPK, TÜBİTAK, MASAK ve Merkezi Kayıt Kuruluşu gibi kurumlarla bir araya geldiklerini açıkladı.

Kripto Piyasası İçin Dinamik Bir Dönem Başlıyor

Türkiye'nin kripto varlık işlemlerinde aktif bir pazar olduğunu belirten Gönençer, özellikle genç nüfusun bu alanı tercih ettiğini vurguladı. Gençlerin teknolojiye yatkınlığının ve dijital finansal araçlara olan ilgisinin Türkiye'yi kripto piyasasında öne çıkardığını söyledi. Gönençer, "Genç yatırımcılar, hızlı işlemlerden kar elde etmeye çalışıyor ancak bu riskli ve spekülatif bir alan" diyerek uyarıda bulundu.

SPK'nin bazı ilke kararlarını duyurmaya başladığını belirten Gönençer, ikincil düzenlemeler sonrasında daha fazla yatırımcının bu alana ilgi göstereceğini söyledi. Özellikle platformların lisanslanmasıyla birlikte güvenilir bir yatırım ortamının oluşacağını belirtti. Regülasyonlar sonrası daha dinamik bir piyasanın bizi beklediğini ifade etti.

Yatırımcı Eğitimi Öncelik Olacak

Elif Gönençer, TSPB'nin sadece profesyonellere değil, aynı zamanda yatırımcılara da eğitim verdiğini vurguladı. Teknoloji ve Fikri Mülkiyet Hukuku sertifika programı düzenlediklerini ve yakın zamanda "Dijital Finans, Teknoloji ve Hukuk Sertifika Programı" başlatacaklarını duyurdu.

Regülasyonlar tamamlandıktan sonra kripto varlık alanında konferans ve webinar düzenleme planları olduğunu söyleyen Gönençer, TSPB bünyesinde finansal teknolojiler ve dijital dönüşüm birimi oluşturulduğunu ifade etti. Bu birim, düzenli olarak yatırımcıları bilgilendirici raporlar yayınlayacak ve kripto varlıkların potansiyel risklerine yönelik rehberler hazırlayacak.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Halil Umut Meler İsviçre-Danimarka Maçında Görev Yapacak

Halil Umut Meler İsviçre-Danimarka Maçında Görev Yapacak